Love

Onderzoek bewijst: de meeste relaties ontstaan uit een vriendschap

relaties-vriendschap

Hoe heb jij je lover ontmoet? Via een dating app, of waren jullie al vrienden voordat jullie een relatie kregen? Je zou denken dat de meeste mensen van deze tijd elkaar ontmoeten via een dating apps, maar niets is minder waar. Uit een onderzoek blijkt dus dat de meeste relaties beginnen uit een vriendschap. Cute!

Grootschalig onderzoek

Er is een onderzoek gehouden waarbij er werd bekeken hoe koppels elkaar hebben ontmoet. Er deden zo’n 1900 mensen mee. De resultaten waren echter best opvallend. 680 mensen woonde samen of waren getrouwd, de rest was bij elkaar als stelletje. Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de deelnemers eerst vrienden zijn geweest, voordat ze een relatie aangingen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat deze uitslag vooral geldt voor de LGBTQ+ gemeenschap en voor jongeren. Hoelang waren de mensen bevriend voordat ze een relatie kregen? Dat was een vraag waar de onderzoekers ook antwoord op hoopten te krijgen. Gemiddeld blijkt dat de koppels één of twee jaar bevriend waren voordat ze een relatie kregen. En in die jaren vonden ze elkaar leuk als vrienden en was er geen aantrekkingskracht.

Lees ook:
5 fouten die je absoluut niet moet maken in een relatie

Wat betekent dit voor jou?

Deze bijzondere uitslag is de reden voor hoofdonderzoeker Danu Stinson om de uitkomst nog beter te gaan onderzoeken. “We hebben misschien al een goed zicht op hoe vreemden tot elkaar worden aangetrokken en beginnen met daten, maar dat is niet hoe de meeste relaties beginnen. Er is een wazige grens tussen vriendschap en romantiek.” Wij zijn erg benieuwd naar de uitslag. Misschien zit jij nu thuis en denk je: ‘Ik eindig vast als kattenvrouwtje’. Je kent niemand die je leuk zou kunnen vinden en je collega’s zijn allemaal te oud. Misschien moet je het dichter bij huis zoeken. Jij hebt immers een beste vriend om de hoek wonen, die ook nog single is! Probeer eens op een andere manier naar diegene te kijken. Misschien bloeit er dan onverwachts iets moois op. 😉

Beeld: pinterest