Beauty

Dit is waarom je ‘s zomers sneller vet haar hebt

Je gaat je haren wassen en nog geen half uur later is je haar mega vet! En dan hebben we het niet over vet cool helaas… Jij zit een beetje met de handen in haar (haha) want waarom wordt jouw haar toch zo snel vet? Jij bent niet de enige die er last van heeft, maar hoe komt dit?

Lees ook: Deze (cheap) droogshampoo gebruiken topmodellen en wij zijn fan!

Altijd last van vet haar

Je kan je geen dag meer herinneren zonder vettig haar. Je doet er alles aan om het te verminderen, maar niets helpt. Nu met dit warme weer buiten is het al helemaal een ramp. Door de warmte ga je zweten en het zorgt ook voor vetter haar. Maar ho, wacht! Het ligt er niet aan dat jij te veel zweet. Het ligt aan je vingers en niet aan het zweet!

Als je zweet haal je vaak met je handen of armen het zweet van je gezicht. Even een druppeltje weghalen uit je nek en hup het zit in je haar! Wist jij dat je handen eigenlijk best vies zijn? Je handen zijn vet en er zitten allerlei bacteriën op. Als je dan met je handen door je haar heen gaat zorgt dat ervoor dat je haar snel vet wordt. Een pony nemen in de zomer is dan ook geen goed idee. Het zweet van je voorhoofd gaat dan ook in je haren zitten. Drama!

Hormonen en shampoos

Het ligt meestal ook aan je hormonen. Helemaal als je puber bent. Als je je haar aanraakt zorgt dat ervoor dat je haar meer talg aanmaakt. Dit zorgt voor -inderdaad- vet haar. Het kan natuurlijk ook liggen aan de shampoo die je gebruikt. Een shampoo met veel alcohol erin kan je het best vermeiden. Dat droogt je hoofdhuid sneller uit. En dat moet niet gebeuren.

Ook droogshampoos kunnen handig zijn om het haren wassen even uit te stellen. Toch is dit geen goede oplossing tegen vettig haar. Je hoofdhuid gaat dan helemaal vol zitten met dat product. Dat werkt hetzelfde als poriën met make-up. Kan je echt niet zonder? Dan kan je het best voor een vegan droogshampoo gaan. Daar zitten minder schadelijke stoffen in.

Je haren wassen

Het beste wat je kan doen is je haren wassen met een shampoo die gemaakt is voor een vette coupe. Dit moet er dus eentje zijn zonder alcohol. Let op de pH-waarde als je vet haar hebt. Kies een shampoo tussen de vijf en zeven. Ga daar niet boven of onder zitten!

Lees ook: Alles over een keratine behandeling en de beste kappers

Ook kan je het wassen van je haar afleren. Als je het minder vaak wast wordt het op de langere termijn minder snel vet. Door je haar te wassen haal je het natuurlijke vetlaagje op je hoofdhuid weg. Dit is dus absoluut niet goed! Je haren om de drie dagen wassen is het beste. Misschien is het in het begin heel vet, maar na een periode van 6 weken zal je al aardig wat verschil merken! Good luck!

Bron: Linda.nlBeeld: Pinterest