Celebs

Deze artiesten zijn wereldberoemd geworden door deelname songfestival

Het songfestival is misschien wel het allergrootste muziekfestival ter wereld. Met jaarlijks zo’n 180 miljoen kijkers is het voor veel artiesten dan ook hun grote doorbraak. Wist jij dat er zelfs een paar wereldberoemde artiesten zijn die zijn begonnen op het songfestival? Dit zijn ze!

Dit wist je nog niet: deze artiesten zijn wereldberoemd geworden door het songfestival

En waarschijnlijk zijn het artiesten waar óók jij naar luistert!

ABBA

ABBA is dé muziekgroep waar we allemaal mee zijn opgegroeid. Van hun nummers voor Mamma Mia! tot hun eigen hits: wij zingen ze altijd luidkeels mee. Maar wist je dat zij ooit zijn begonnen op het songfestival? In 1974 wonnen ze voor Zweden, wat voor Zweden de eerste overwinning ooit was. Ze deden mee met het nummer Waterloo, die kennen we allemaal wel, toch? Sindsdien zijn ze nooit meer uit de schijnwerpers verdwenen!

Watch on YouTube

Loreen

In 2012 deed de Zweedse Loreen mee aan het songfestival, en won ze met het nummer ‘Euphoria’. Nóg zo’n nummer die we altijd zo hard als we konden meezongen! Inmiddels is ze nog steeds druk bezig met muziek maken, en werkt ze hard aan haar carrière.

Watch on YouTube

Guy Sebastian

Waarschijnlijk zegt zijn naam niet direct iets; maar zijn nummer ken je gegarandeerd! In 2015 vertegenwoordigde hij Australië op het songfestival met zijn nummer ‘Before I Go’. Verbazingwekkend genoeg heeft hij destijds niet gewonnen, hij eindigde namelijk op de vijfde plaats. De jaren voordat hij meedeed was hij al enorm actief in de muziekwereld, maar het songfestival was zijn echte doorbraak. Zijn laatste album is uitgekomen in 2021.

Watch on YouTube

Céline Dion

De Canadese Céline Dion is inmiddels zó bekend, dat we vaak vergeten waar ze eigenlijk vandaan komt. Nou, the icon herself is dus zo bekend geworden doordat ze in 1988 Zwitserland vertegenwoordigde op het songfestival. Ze won dat jaar met één punt verschil van Engeland, en is sindsdien nooit meer weggeweest!

Watch on YouTube

Michael Schulte

Vorig jaar deed zanger Michael Schulte mee aan het songfestival, waar hij Duitsland vertegenwoordigde. Hij eindigde misschien als vierde, maar we hebben zijn nummer mega veel gehoord in Nederland. En terecht! We love it.

Watch on YouTube

Bron: RTL BoulevardBeeld: Getty Images

Must reads 👀