Travel

Een girls-trip naar het buitenland met de trein? Het kan binnenkort!

Kan jij ook niet wachten tot je weer heerlijk op vakantie kan? Nog even volhouden, nog een paar maanden en dan is het voor de meeste zomervakantie! Om je alvast voor te bereiden op de vakantie brengt reisorganisatie TUI ons goed nieuws. Je kan binnenkort met de trein naar zes Europese steden! Trommel al je vriendinnen bij elkaar want jullie gaan met de trein op Girls vacation!

Lees ook: Need to know: Word je in een vliegtuig sneller dronken?

Reizen met de nachttrein

Aan het einde van deze maand kunnen reizigers voor het eerst met de nachttrein vanuit Nederland naar zes Europese steden reizen. TUI hoopt hiermee hun eigen vakanties duurzamer te maken. We like! Dan ben jij vast benieuwd waar jij en je vriendinnen binnenkort naartoe kunnen reizen. De treinen gaan naar Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. Wow!

Als je besluit om met een nachttrein te gaan reizen vertrekt de trein tussen 16.30 en 20.00 uur vanuit Nederland. In de treinen bevinden zich ook slaapplekken. Dan kan je in de avond slapen en in de ochtend uitstappen op je eindbestemming! De trein komt dan ook al de volgende ochtend tussen 8.00 en 11.00 uur aan. Je vertrekt trouwens vanuit Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal.

Op vakantie met de girls

En? Weten jullie al waar jullie op vakantie willen gaan? De reis zelf duurt vijf dagen en vier nachten. De eerste en laatste nacht slaap je dus in de trein. Het is natuurlijk geweldig om je koffer in te pakken, de trein te halen en uit te stappen op je droom locatie. Dit gaat trouwens ook sneller dan als met het vliegtuig. Denk ook aan de lange wachtrijen voor de douane op Schiphol. 

Veel mensen zijn fan van dit idee. “Omg we moeten een keer gaan”, klinkt het in de comments. Toch zijn mensen ook een beetje sceptisch. Ze zijn namelijk bang dat veel mensen zwart gaan reizen. Ook weten wij nog geen prijzen van het uitje. Veel mensen denken dan ook dat de vakantie erg duur gaat uitpakken.

Lees ook: Deze 5 vakantiebestemmingen zijn supermooi én betaalbaar!

Bron: Instagram @rapnieuwstvBeeld: Salt in our Hair