Travel

Reislustig hart? Dan is dit dé studie voor jou! 

We leven in een generatie die reislustiger is dan ooit. Niet eerder wordt er – zowel offline als online – zo gestimuleerd om de wereld te gaan ontdekken, culturen te proeven en nieuwe mensen van over heel de wereld te ontmoeten. Dit alles met een gezamenlijk doel: het vinden van jezelf in een voor jou nu nog onbekende wereld. Het is dan ook niet gek dat juist anno 2022 er meer behoefte is om te zoeken naar dit gevoel, gezien de oppervlakkigheid van een online ervaring. Wij willen echte verhalen, echte mensen en echte gevoelens. Herken jij jezelf nou ook in deze drijfveer? Dan hebben wij goed nieuws! Er bestaat een opleiding die zowel je passie voor reizen als voor de digitale wereld combineert en hier kan je hem volgen! 

 

Het bestaat echt! Een studie die jouw reislustige hart vervult 

Bij het zien van diverse reels op Instagram en TikTok’s van mensen die de wereld overvliegen gaat ons hart sneller kloppen. Je raakt verdwaald in hun online realiteit van de wereld terwijl je eigenlijk vrijwel niets weet over hetgeen wat ze nou daadwerkelijk beleven. Met de studie Internationaal Toeristisch Management doorbreek je deze oppervlakkigheid en ga jij als echte game-changer de diepte in. Zo leg je wereldwijd contacten, koop je scherp in, stel je reizen samen, en verkoop je de wereld zowel online als offline. Dit alles om jezelf te ontwikkelen tot een product/event-manager, citymarketeer of reisadviseur door het geven van een stem aan je reislustige ambities en anderen informatief te influencen met jouw kennis. 

 

Het Perfecte Plaatje 

Passen de volgende karaktereigenschappen bij jou? Dan is de hbo toerisme opleiding voor jou het perfecte plaatje: 

 

  • Reislustig & geïnteresseerd in andere culturen: ben jij het liefst voortdurend op pad doordat je je op reis het meest levend voelt en wil je de wereld als jouw werkveld? Dan is dit de studie die jou de mogelijkheid geeft meer van de wereld te zien terwijl je je onderdompelt in andere culturen. Zo organiseer je als toekomstig reisprofessional je eigen studiereizen en krijg je de mogelijkheid om te studeren in het buitenland bij een partneruniversiteit van Tio: goals! 
  • Geïnteresseerd in e-commerce: zit jij het liefst uren online te scrollen? Nu het boeken van reizen voornamelijk in de digitale wereld plaatsvindt combineert deze opleiding innovatief toeristische kennis met e-commerce theorieën. 
  • Dol op het samenstellen van vakanties & opzoek naar de beste deals: word jij gelukkig van het plannen van dé ultieme vakantie en ga je opzoek naar de hidden gems? Bij deze opleiding word je klaargestoomd voor een carrière waar je reizen op maat gaat maken. Daarnaast ligt ook de focus op het samenstellen van online reizen die je tegen een scherpe prijs op de markt positioneert. Zo komt jouw oog voor detail in prijs en kwaliteit perfect van pas. 
  • Een organisatietalent & graag in control: sta je het liefst aan het roer van het uitstippelen van een event en wil je je leidinggevende capaciteiten verder ontwikkelen? Dit is de plek om die skills naar een hoger niveau te tellen door het volgen van theoretische vakken en praktijk gerichte projecten! 
  • Goed in talen: heb jij een talenknobbel en wil die ontplooien? Bij deze opleiding kan je je naast Engels ook verdiepen in Duits, Frans en Spaans! Increíble 🙂

 

Ticket naar het waarmaken van je dromen 

Naast het feit dat deze opleiding je theoretisch klaarstoomt voor een carrière in het ontdekken van de wereld, krijg je ook de mogelijkheid om coole stages te lopen in het buitenland! Zo liep Priscilla stage in Bali bij een Indonesische touroperator die reizen aanbied. Van het ontbijten met orang-oetangs tot het zwemmen met dolfijnen en het beleven van een watervaltour. Ze vertelt: “Ik heb veel over het Indonesische toerisme geleerd. Ik liep stage op het hoofdkantoor op Bali, waar ik de sales deed. Ik stond front desk en hielp klanten met informatie, plaatste reserveringen en verkocht tickets. Daarnaast deed ik veel online, zoals mails beantwoorden en de live chat bijhouden. Regelmatig ging ik mee op een tour.” Vet! Ook Daphne volgde haar dromen en ging stage lopen op een magische plek in Zuid-Afrika bij een countryhotel en spa dankzij Tio’s internationale mogelijkheden. Ze vervulde diverse taken; van front office tot eventorganisatie en marketing!  

 

 

Lijkt je deze toerisme studie te cool? Of twijfel je nog en wil je weten of deze of andere studies bij je passen? Doe dan de Studiekeuze Test

 

Bron: TioBeeld: Instagram @jayalvarrez

Must reads 👀