Lifestyle

Need to know: Word je in een vliegtuig sneller dronken?

Redactie

Na uren in de rij te hebben gestaan op Schiphol om je bagage te kunnen droppen, lang bij de gate moest wachten tot je eindelijk het vliegtuig binnen kon komen en uiteindelijk ook nog gillende kinderen voor je te hebben tijdens het opstijgen kan je vakantie pas echt beginnen als je eenmaal in de lucht bent met een heerlijk proseccootje. Maar word je in een vliegtuig nou echt sneller dronken of is dit gewoon een fabel? Wij leggen het je uit!

Word je in een vliegtuig sneller dronken? 

Het vakantiegevoel begint bij veel mensen met een borreltje in het vliegtuig, want naast dat het leuk is om te proosten op twee weken rust helpt het je ook door een vlucht heen komen. Met een wijntje of proseccootje in de hand kun je namelijk net iets beter alle vervelende mensen om je heen laten gaan en daarnaast helpt het je ook nog in slaap te vallen en dat is geen overbodige luxe tijdens een lange vlucht. De hoogste tijd dus om een wijntje te bestellen tijdens je eerst volgende vlucht, maar pas wel op, want wat blijkt is dat je in een vliegtuig echt sneller dronken word… Huh? Hoe zit dat? 

Hierdoor word je in een vliegtuig sneller dronken

Dat je sneller dronken kunt worden in een vliegtuig komt doordat de luchtdruk anders is dan op aarde. Dit betekent dat het moeilijker is voor je lichaam om zuurstof op te nemen uit je bloed en hierdoor kun je je al snel een beetje aangeschoten voelen zonder iets te drinken. Dus als je wel een paar glazen wijn achter over gooit voel je je meer dronken dan dat je eigenlijk bent en dat is natuurlijk niet zo handig. Maar dat is niet de enige reden ook leg je niet zo snel een bodempje in een vliegtuig, omdat hier nooit zoveel te snacken valt en dit heeft natuurlijk als gevolg dat je de drank een stuk sneller voelt… Bestel dus gewoon altijd Pringels of zelfs patatjes in het vliegtuig, want zo voorkom je dat je al lam op je vakantiebestemming aan komt! 😉

Je hebt minder snel door dat je een beetje aangeschoten wordt

Last but not least heb je in een vliegtuig ook minder snel door dat je een beetje aangeschoten wordt. Je zit namelijk de hele vlucht in je stoel en als je op vakantiebestemming aankomt en eindelijk uit je stoel mag komen merk je eigenlijk pas hoeveel je hebt gedronken en om nou in gebrekkig Spaans met een dubbele tong te moeten communiceren in het hotel is ook niet ideaal. Kortom geniet met mate en zorg altijd voor een paar lekkere snacks tijdens het vliegen! 

 

Beeld: Netflix