Celebs

Heftig: Koen Kardashian vertelt openhartig over terugval

Begin dit jaar praatte influencer Koen Kardashian al een keer openhartig over zijn drugsgebruik. Hij kampte toen al 10 jaar lang met verslaving, en hulp zoeken zat hem niet mee. Toen het eindelijk was gelukt, was hij een tijdje clean, maar nu vertelt hij eerlijk dat hij dit jaar een terugval heeft gehad.

Koen Kardashian over terugval: ”Ik ging voor de tweede keer in zes maanden naar Zuid-Afrika om een gevecht te winnen”

Hij vertelt onder anderen dat hij er niet trots op is dat het zo is gegaan, maar dat het nu weer beter met hem gaat. Wij wensen hem heel veel sterkte met zijn herstel!

 

Verslaving van 10 jaar

Eerder dit jaar praatte Koen Kardashian (echte naam: Koen Pieter van Dijk) al eerlijk over zijn drugsverslaving en tijd in de afkickkliniek. In de LINDA.meiden vertelde hij zijn verhaal. Hij kampte al tien jaar met een verslaving, en zou eigenlijk in begin 2021 al naar de afkickkliniek gaan. Die moest toen alleen dicht door corona, waardoor Koen er niet terecht kon.

Vanaf dat moment werd het eigenlijk alleen maar erger, vertelde hij. ”Stiekem begon ik in mijn eentje thuis te gebruiken. ’s Ochtends bij mijn koffie snoof ik al. Vijf gram per dag, dat is veel.” Ook zei hij dat hij iedereen vertelde dat het goed met hem ging. ”Er gingen verhalen rond dat het niet goed met me ging, maar ik deed alsof er niks aan de hand was. Als mijn ouders vroegen of ik een probleem had, zei ik: ‘Nee, tuurlijk niet, het gaat goed.”’

Gelukkig kon hij er vorig jaar uiteindelijk tóch terecht, waar hij na een zwaar proces is gaan afkicken. ”De kliniek vroeg mijn dierbaren een heel lelijke brief aan mij te schrijven,” vertelde hij. ”Tijdens groepssessies werd die hardop voorgelezen. Het waren vreselijk zware momenten. Die van mijn broer vond ik het pijnlijkst. Hij schreef dat voor hem zijn leuke, lieve, gezellige, humoristische, zorgzame broertje al jaren dood was. En dat-ie hem zo ontzettend miste.”

 

Terugval

Ondanks het dus een tijdje goed is gegaan met de Nederlandse Kardashian, heeft hij toch weer een terugval gehad. Daar praat hij nu openlijk over in zijn Instagram Stories. ”6 weken geleden ging ik voor de tweede keer in 6 maanden tijd naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika om een gevecht te winnen waar ik niet trots op ben. Mijn verslaving,” schrijft hij. ”Ik heb de afgelopen 6 weken gestreden als een strijder; mijn trauma’s een plek kunnen geven, met een open geest geluisterd, veel gehuild, me eenzaam gevoeld maar bovenal sterk geworden in mijn herstel,” gaat hij door. ”Mijn emoties en gevoelens voel ik weer en dat is voor mij ontzettend oncomfortabel, maar dat is oké. Ik begin het leven weer te omarmen, wat ook zorgen en angsten met zich meebrengt.” Hij sluit zijn bericht af met: ”Lieve vriendinnen, ik wil via deze weg laten weten dat goed met me gaat, en wil iedereen bedanken voor de berichtjes die ik heb gekregen. Ik heb de eerste stap gezet, maar ik ben er nog lang niet. Daarom blijf ik voorlopig hier in Kaapstad. Om eens niet weg te lopen. Om te voorkomen dat ik terugval.” Wij wensen hem natuurlijk heel veel sterkte in zijn herstel!

Lees ook: VIDEO: Ken jij dit lied van Koen Kardashian nog?

Lees ook: Onherkenbaar: dit was Jaimie Vaes vroeger!

Bron: LINDA Meiden | Instagram @koenkardashianBeeld: Instagram @koenkardashian