Lifestyle

Met deze tips heb jij geen last meer om in slaap te komen

Slapeloze nachten, je kent ze wel. Je bent op tijd naar bed gegaan en vervolgens lig jij nog uren wakker. Vet irritant! Je probeert naar wat muziek te luisteren, maar in plaats van slapen ga jij los op de beat. Het zit ook allemaal niet mee. Je probeert van alles, maar niets werkt. Dan is het maar goed dat je op dit artikel bent gestuit, want wij delen 6 tips om beter te slapen.

Slapen

Slapen is heel goed voor een mens. Je lichaam komt tot rust en het zorgt ervoor dat je de volgende dag weer fris en fruitig je bed uitkomt. Dat jij niet goed kan slapen, werkt dan ook niet lekker mee. Wist jij dat een volwassen persoon tussen de 7 en 9 uur slaap nodig heeft om goed te kunnen functioneren? Vandaar dat jij vandaag zo chagrijnig bent. Je hebt te weinig slaap gehad! Met de volgende tips slaap jij vanavond weer als een roosje.

Lees ook: Door deze reden slaap jij NOOIT meer met nat haar

1 Beweeg

Beweging is heel belangrijk. Voordat je gaat slapen om je lichaam te laten rusten, moet je lichaam eerst moe worden gemaakt. Dit kan gebeuren door elke dag een rondje te rennen, of lopend naar de supermarkt gaan. Vaak zal je ook merken dat als je naar de sportschool bent gegaan, je lichaam echt toe is aan rust. Omdat je dan hebt bewogen! Dus geen excuses meer om niet de deur uit te gaan.

2 Geen middagdutjes na 15.00

Een middagdutje doen kan toch zooo heerlijk zijn! Na een lange dag thuiskomen en gelijk je bed induiken. Toch is het niet zo verstandig om nog te gaan slapen na 15:00 uur. Dan wordt namelijk je slaapritme verstoord. Het gevolg; je slaapt voorstaan nog slechter!

3 Ontwikkel een routine

Zoals er bij tip twee staat; een routine is belangrijk! Als jij soms heel lang opblijft en de volgende dag weer vroeg op moet staan, tja, dan kan dat nog wel eens een probleem worden. Ga daarom op tijd naar bed als je vroeg op moet staan. Zo voorkom je dat je de hele dag moe bent. Snoozen is trouwens ook een no go!

4 Eet niet veel voordat je gaat slapen

Dit is nooit een goed idee, eten voordat je naar bed gaat. Na je avondeten kan je heus nog wel een snack nemen. Maar ga nou niet uitgebreid lopen borrelen. Want anders is je maag de hele nacht bezig met het verteren van het eten, dus krijgt je lichaam niet echt de rust die het nodig heeft.

5 Gebruik je bed alleen voor het slapen

Wist jij dat je lichaam en hersenen zich automatisch aanpassen op de omgeving? Als jij aan een tafel zit is de kans klein dat je zomaar is slaap valt. In de trein, dan weet je dat ze er zo meteen weer uit moet. Daarom moet je je bed ook alleen maar gebruiken om te slapen! Als je gaat avondeten, moet je dit dan ook nooit in je bed doen. Je hersenen denken dan terwijl je wil gaan slapen aan hele andere dingen. 

Lees ook: Eindelijk antwoord: moet je nou met je haar vast of los slapen?

6 Vermijd alcohol een paar uur voordat je gaat slapen

Een avondje uitgaan met vrienden kan heel gezellig zijn, maar nog een shotje nemen vlak voordat je gaat slapen is geen goed idee. Je lichaam is nog helemaal klaarwakker. Je valt dus nog minder snel in slaap. We know, een wijntje voor het slapen is wel lekker, maar een goed idee is het niet!

Bron: fem-femBeeld: Pinterest