Lifestyle

Dit is waarom een VPN je leven verbetert

Je hebt het allemaal wel eens mee gemaakt. Je zit middenin het seizoen van je lievelingsserie en besluit om op vakantie te gaan. Heerlijk natuurlijk om ons kikkerlandje tijdelijk te verlaten, maar vaak betekent dit helaas ook een verplichte pauze van het bingen van je show. Wij hebben voor jou dé oplossing: VPN! 

 

Zo blijf je je favoriete serie op vakantie bingen!

Wij moeten eerlijk bekennen dat VPN voor ons ook nog relatief nieuw in de oren klinkt. We weten dat het bestaat, maar de precieze werking bleef ons eerder onduidelijk. Vandaar dat wij wat onderzoek hebben gedaan en nu eigenlijk verbaasd zijn waarom niet iedereen gebruik maakt van een VPN. 

 

Wat is VPN? 

Een virtueel privé netwerk, beter bekend als ‘VPN’, zorgt ervoor dat je veiliger online van het internet gebruik kunt maken. Het beschermt je internetverkeer tegen hackers en indringers en houdt je online identiteit verborgen. Je kan het zien als een soort tunnel die staat tussen je apparaat en het internet in. Super handig wanneer je je online activiteiten graag voor jezelf houdt en je jezelf op deze manier kan verzekeren van toegang tot allerlei websites. Het beschermt bijvoorbeeld ook je privé informatie wanneer je aan het werk bent in een lekker koffietentje en je inlogt op het openbare WiFi-netwerk van hen! 

Voor meer informatie over het installeren van een VPN kan je naar de website van Express VPN! 

 

Forever blijven bingen 

Zodra je je VPN aanzet kan je het internet gebruiken alsof je nog gewoon in Nederland bent; overal te wereld! Zo is het probleem dat je niet meer kan inloggen op bepaalde streamingsdiensten in het buitenland verleden tijd. Met een VPN verandert namelijk je IP adres. Het adres wat normaal gelijk staat aan de locatie waar je je op dat moment bevindt. Op deze manier kan je gewoon vanuit je hangmat in Mexico up-to-date blijven van je serie en mis je niets! 

 

Beste koopjes 

Waar ons hart helemaal sneller van gaat kloppen is het feit dat door middel van een VPN je de aller beste deals kan scoren! Waar sommige online winkels nog wel eens afwisselende prijzen tonen aan mensen in verschillende landen is dat nu simpel weg niet meer mogelijk. De winkels zien geen verschil meer waarvandaan je ook aan het shoppen bent! Zo verzeker je jezelf van de goedkoopste prijs en ben jij ze te slim af 🙂 

 

Je technologische leeftijd 

Naast bovenstaande fijne voordelen, zorgt een VPN voornamelijk voor een veiligere plek voor jou online. Door opgegroeid te zijn in een samenleving waar social media en het internet centraal staan, zijn wij stiekem te zelfverzekerd geworden in het gebruiken hiervan. Wij delen, volgen, liken en streamen erop los zonder stil te staan bij wat er nou eigenlijk met die informatie gebeurd. Als je bekijkt hoeveel tijd wij doorbrengen online zou je verwachten dat wij ook goed op te hoogte zouden moeten zijn van het gevaar van het internet en daardoor de nodige voorzorgsmaatregelen zouden moeten hebben getroffen. Door het checken van je technologische leeftijd kom je erachter hoe veilig jij bent. Je leeftijd wordt berekend op basis van je internet gebruik en je kennis over jouw internetveiligheid. Helaas is de realiteit voor ons hard: we suck! Tijd om iets bewuster te worden van onze activiteit online en de nodigen maatregelen te nemen.

Ben je nou benieuwd wat jouw technologische leeftijd is? Doe de Quiz en let us know! 

Bron: Express VPN

Must reads 👀