Lifestyle

De 8 leukste dingen om te doen met Moederdag

Je moeder in het zonnetje zetten op Moederdag is wel zo leuk en hoe kun je dit beter doen dan door er een gezellig dagje samen van te maken. Lees snel verder, want met deze 8 uitjes voelt jouw moeder zich waarschijnlijk mega speciaal! 

De 8 leukste dingen om te doen met Moederdag

Shoppen tot jullie er bij neer vallen, uit eten of gewoon lekker een rondje wandelen, met deze uitjes is Moederdag nog nooit zo leuk geweest en wat quality-time samen kan natuurlijk ook geen kwaad!

Lekker thee leuten

De hele middag samen thee leuten tijdens een high tea is natuurlijk onwijs gezellig en ook nog eens heel erg lekker. Kies een leuke lunchroom uit en het kletsen kan beginnen. Houdt jou moeder ook van een wijntje op zijn tijd? Dan is een high wine ook echt iets voor jullie, lekkere hapjes erbij en klaar is kees! 

Shoppen is altijd een goed idee

Shoppen is altijd een goed idee, maar deze keer ga je niet zomaar shoppen.  Nee, de opdracht is dat jullie een complete outfit voor elkaar uitzoeken. Dus haal de ware stylist in je naar boven en kijk een beetje wat je moeder leuk vind, want hou je het veilig in haar comfort zone of kies je iets uit wat zij nooit zou dragen? Misschien dat jullie wel een hele nieuwe stijl ontdekken… 

Rondje door een natuurgebied

Door samen een rondje door een natuurgebied te wandelen heb je alle tijd om echt even goed met elkaar in gesprek te gaan over het verleden, de toekomst en misschien wel over wat je moeder in jou herkent van zichzelf. Zo’n wandeling levert de leukste gesprekken op, dus bezoek een natuurgebied waar jullie beiden nog nooit zijn geweest. Misschien de Veluwe of de mooie bossen in Drenthe? 

Volg een workshop 

Laat jullie creativiteit een middagje de vrije loop en volg een workshop sieraden maken of portret schilderen. Door een portret van elkaar te schilderen zie je meteen hoe jouw moeder jou ziet en daarnaast is de uitkomst waarschijnlijk ook echt hilarisch. Laat Picasso in je los en let’s get started!

Een dagje naar de spa 

Een dagje nergens aan hoeven denken en gewoon echt even genieten is het perfecte Moederdag uitje als jullie het de laatste tijd een beetje druk hebben. Neem een massage, geniet in de sauna’s en neem een lekkere lunch. Wedden dat jullie helemaal relaxed terug komen!

Fotoshoot

Een toffe fotoshoot met je moeder is iets waar je waarschijnlijk niet zo snel aan denkt, maar wat wel heel erg leuk is. Samen een paar mooie foto’s maken is ontzettend leuk, omdat je natuurlijk echt in de watten wordt gelegd als een echte filmster en daarnaast blijven de foto’s die je hebt gemaakt je altijd bij, dus koop voor jullie beiden een mooie lijst zodat iedereen deze prachtige foto’s kan zien.

Naar het theater 

Als het giet van de regen en je net zou gaan shoppen of picknicken is iets indoors bedenken altijd een opgaven. Maar maak je vooral niet druk wij hebben namelijk het perfecte indoor Moederdag uitje voor je gevonden en dat is natuurlijk samen naar het theater. Pols bij je moeder eerst even van welke cabaretiers of voorstellingen zij houdt en dan kan jullie moeder-dochter dagje echt beginnen! Lukt het niet zo snel om kaarten voor het theater te kopen? Dan is een middagje samen naar een romantische komedie in de bioscoop ook altijd een goed idee… 

Museum

Is je moeder gek op kunst? Dan is een museum altijd een goed idee, maar kies hierbij niet voor de meest standaard museums, zoals het Rijksmuseum waar jullie al twintig keer geweest zijn. Nee, kies voor een museum waar je moeder nog nooit geweest is. Wedden dat het haar een super leuke dag oplevert! 

Beeld: Netflix