Lifestyle

Deze gekke dingen van vroeger zijn nu bakken met geld waard

We kennen allemaal wel de verhalen van bijzondere Pokemon kaarten of een eerste druk van een stripfiguur die mensen voor €5 verkochten, en die later een fortuin waard bleken te zijn. Ja, dat is nogal zuur wanneer je daarachter komt ;). Zo zijn er nog veel meer spullen van vroeger die nu enorm veel geld waard kunnen zijn. En het zijn geen dingen die je zou verwachten!

5 onverwachtse dingen van vroeger die nu veel geld waard zijn

Gooi dat stoffige schilderij nog maar even niet weg!

 

1. Zilverwerk

Zilveren servies is vaak iets dat generaties lang in de familie zit. Daarom kan het dus heel veel waarde hebben. Natuurlijk hangt het wel af van verschillende factoren: de staat waarin het verkeert, de collectie zelf en hoe oud het is bijvoorbeeld. Maar het laten checken bij een expert kan geen kwaad, toch?

 

Lees ook: wow, dit bedrag moet jij dus eigenlijk gespaard hebben

 

2. Oude poppen

Je weet wel, die creepy, oude poppen die de meeste van ons nog wel op zolder verstopt hebben? Nou, misschien is het tijd om hem daar eens uit te halen, want antieke poppen kunnen bakken met geld waard zijn. Het ligt aan de staat en oudheid van de pop voor hoeveel je hem kan verkopen, maar goede, intacte, antieke poppen kunnen voor duizenden euro’s verkocht worden!

 

3. Modeltreinen

Veel van ons hebben wel een opa die het geweldig vindt om modeltreinen te verzamelen. Maar wist je dat die treinen nu super veel geld waard kunnen zijn? Het hangt een beetje af van de staat, zeldzaamheid en andere factoren hoeveel het écht waard is, maar om daarachter te komen kun je eens een modeltreinen veiling bezoeken. Daar kun je namelijk een prijsindicatie krijgen!

 

4. Oude munten

Ook oude munten kunnen een fortuin opleveren. Natuurlijk geldt dit niet voor de gulden van 20 jaar geleden, maar voor de écht antieke munten ;). Wil je weten wat jouw muntenverzameling waard is? Op Google kun je de meeste antwoorden hierover heel makkelijk vinden!

 

5. Schilderijen

Ook schilderijen kunnen een hit or miss zijn. Voor sommige schilderijen worden duizenden euro’s betaald, anderen zijn nog geen tientje waard. Helaas. Maar het is het zeker waard om het even te checken! Laat je oude schilderijen – die jij waarschijnlijk te lelijk vond voor je interieur – eens taxeren, en wie weet leveren ze je wel een leuk spaarpotje op!

 

Lees ook: 8 tips om bakken met geld te besparen

Bron: Man ManBeeld: Unsplash | Tuva Mathilde Løland