Beauty

Dit is hoe je je haar goed voorbereid op je kappersbezoek

Roos-Sanne

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd voor een knipbeurt. We willen er dan van tevoren ook alles aan doen om ons haar er goed op voor te bereiden. Zo houden we langer het mooie resultaat, én heeft de kapper minder irritaties tijdens het knippen!

Zo bereid je je haar goed voor op je volgende kappersbezoek

Je weet wat ze zeggen, hé? Een goed begin is het halve werk! 😉

 

Olaplex behandeling

Het is een goed plan om je haar goed te verzorgen met een Olaplex behandeling volgens Tom Smith, een kapper en international creative colour director bij Evo Hair. Volgens hem zou Olaplex nummer 3 hier het beste voor zijn. ”Het is een geweldige manier om de kwaliteit van je haar een boost te geven voor je afspraak. Hoe gezonder je haar is, hoe meer opties we hebben qua kleuren en hoe minder eraf hoeft,” vertelt hij. Het effectiefst is om dit een week voor je afspraak te doen!

 

Laatste wasbeurt

Even eerlijk, ook jij gaat wel eens met vies haar naar de kapper, hé? Met de gedachte in je achterhoofd dat de kapper je haar toch nog gaat wassen. Maar dit is dus helemaal niet fijn voor je kapper! In de meeste gevallen vinden kappers het het fijnst om op relatief schoon haar te werken. Was het dus één dag voor je knipbeurt. Als je van plan bent om blond te gaan en het gebleekt moet worden, is het wel verstandig te wachten met wassen. De natuurlijke oliën van je haar kunnen namelijk irritaties aan je schedel voorkomen!

 

Clarifying shampoo

Wat ook een goede tip is, is het gebruiken van een clarifying shampoo voor je afspraak. Dit is een shampoo die je haar echt grondig schoonmaakt. Het is sowieso aan te raden om een clarifying shampoo regelmatig te gebruiken, trouwens ;). Gebruik dit dus een dag voor je afspraak, of zelfs nog een wasbeurt daarvoor zodat je haar écht goed schoon is wanneer je bij de kapper aankomt.

 

Stop met zilvershampoo

Ben jij een blondine die regelmatig zilvershampoo gebruikt? Stop hier dan ongeveer twee weken voor je afspraak mee. ”Paarse shampoo of andere toners zijn heel goed om je haar thuis fris te houden, maar zorg dat dit wel goed is uitgewassen, zodat je kapper ziet hoe je haar eruitziet zonder deze toning-producten,” legt Tom uit. Het kan namelijk zijn dat als je haar nog een andere kleur heeft door de toner, de kapper niet goed kan zien wat je haar op dat moment nodig heeft om je gewenste resultaten te krijgen!

Bron: BeautifyBeeld: FRIENDS