Beauty

Gebruik je zilvershampoo op deze manier en je hebt nooit meer last van die gele gloed

Roos-Sanne

Blondes have more fun, right? Ja, tot het moment dat je haar die vieze, gele gloed krijgt door de zon. Het verpest die hele asblonde look waar we voor willen gaan. Daar is natuurlijk één perfecte oplossing voor: zilvershampoo! Maar hoe gebruik je zilvershampoo nou op de juiste manier?

Dit is hoe je zilvershampoo écht moet gebruiken

Bye, bye, yellow hair!

 

Gebruik van zilvershampoo

Als je het beste resultaat wil, is er een bepaald ritueel dat je wil volgen. Begin met je haar wassen met een normale shampoo, zodat het goed schoon is en de zilvershampoo beter werkt. Breng daarna de zilvershampoo aan op nat haar. Als je van nature blond bent, mag je het maximaal één minuut laten intrekken. Is het geverfd, kun je het maximaal 4-5 minuten laten zitten. Als je grijs haar hebt, kun je het nog iets langer laten zitten. Was het na het intrekken goed uit, anders kan er een paarse gloed achterblijven. Mocht dat toch per ongeluk gebeuren, was het dan gewoon twee keer met je normale shampoo, dan gaat de paarse gloed er weer uit! Gebruik zilvershampoo niet bij elke wasbeurt: elke 4 – 5 wasbeurten zou voldoende moeten zijn! Zie je toch niet genoeg resultaat? dan kun je het 2 keer per week gebruiken.

 

Zilvershampoo op bruin haar

Als je bruin haar hebt, kan het ook zijn dat er een gelige of oranje gloed doorheen komt. Dit gebeurt vooral vaak als je bruin haar met highlights hebt. Ook dan kun je zilvershampoo gebruiken! Gebruik er dan wel eentje specifiek voor brunettes, die zijn er ook namelijk. Wanneer je een normale zilvershampoo gebruikt, zal je geen positief verschil zien, en loop je het risico dat je je haarkleur verpest. Gebruik de juiste zilvershampoo op je bruine lokken, laat het een minuutje intrekken – of kijk op de verpakking hoelang het moet – en spoel het daarna goed uit. Dan heb je binnen no time weer je mooie, bruine haar terug, zonder geel/oranje gloed!

Bron: CosmopolitanBeeld: Unsplash | Eugene Zhyvchik