Fashion

Dit is waarom vrouwen ondergoed vaak een strikje heeft

vrouwen ondergoed strikje

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom er op vrouwen ondergoed altijd een strikje of diamantje zit? Het ziet er wel mooi uit, maar blijkbaar zit het er niet alleen maar voor de sier. Het heeft dus echt een functie! Het zal je nog verbazen waarom dit er zit. Lees snel verder als jij benieuwd bent geworden!

Het strikje

Let maar eens op; bij elke onderbroek, string of slipje wat je pakt zit wel iets van een strikje of bedeltje. Het ziet er natuurlijk mooi uit en het zal er misschien een beetje saai uitzien als het er niet op zit, maar het had vroeger ook een handige functie. Toen de eerste onderbroeken op de markt kwamen – een aantal honderd jaren geleden – had zo’n strikje op je onderbroek een heel andere betekenis.

Strakker trekken

Als je nu in de winkel een onderbroek uitkiest, kies je er eentje in jouw maat. En door het elastiek vormt het mooi aan je lichaam. Vroeger ging dit op een heel andere manier! Als je toen een onderbroek aantrok, had je geen elastiek. Daarom zat er een touwtje door de onderbroek heen geregen zodat je het strak kon trekken. Uiteindelijk maakte je dan een strik erin. Een soort veters strikken, maar dan met je onderbroek! Het strikje is daarna nooit meer verdwenen.

Lees ook:
Fans opgelet! Er bestaat nu ook crocs ondergoed

Zoeken in het donker

Het strakker maken van je onderbroek is niet de enige reden waarom dat strikje daar zit. Vroeger was het niet gewoon om ‘s ochtend een lamp aan te zetten bij het omkleden. Daarom deden ze altijd een kaarsje aan. Klinkt misschien logisch en makkelijk, maar dat was het niet. Er komt natuurlijk niet veel licht van een kaars, dus hoe zie je nou of je je onderbroek achterstevoren aan hebt? Juist! Door het strikje. In het duister tast je dan vanzelf naar het strikje. Zo weet je trouwens ook dat je je broekje niet binnenstebuiten draagt. Zeg nou eerlijk, dit wist jij niet hé?

Beeld: Pinterest