Celebs

Shocking: zoveel verdient voetbalster Anouk Hoogendijk

Wanneer je goed genoeg bent, kun je natuurlijk heel veel geld verdienen met voetbal. Tenminste, als je een man bent. Laten we eerlijk zijn, gelijke betaling is nog steeds een groot probleem als het gaat om de verschillen tussen man en vrouw. Oud professioneel voetbalster Anouk Hoogendijk doet daar het boekje over open.

Dit is hoe shockingly weinig voetbalster Anouk Hoogendijk verdiende

We wisten al dat het verschil tussen hoeveel mannen van topsport verdienen en hoeveel vrouwen van topsport verdienen groot was, maar zo groot als dit?!

 

Grote verschillen in salaris

Om te beginnen: excuusjes zoals ”mannen leveren betere prestaties”, of ”mannen zijn sterker dan vrouwen” willen we niet horen, want dit verschil is echt bizar groot. Wanneer je als man zijnde bij Ajax voetbalt, kun je meer dan een miljoen euro per jaar verdienen. Maar niet alleen tussen de spelers zit een groot verschil: ook bij de coaches. Zo verdient de bondscoach van het Nederlands elftal ongeveer 1 à 2 miljoen per jaar, terwijl de trainer van Atletico Madrid €24 miljoen per jaar verdient. Bizar!

 

Lees ook: Wat? Dit is hoeveel Lily Collins verdient per aflevering van Emily in Paris

 

Hoeveel verdiende Anouk Hoogendijk?

Anouk Hoogendijk was een professioneel voetbalster bij Ajax. In 2009 bracht ze zelfs met haar team Nederland naar de halve finale van het EK! Hierdoor kreeg de club een A-status van de NOC*NSF. Daarvan snappen we allemaal dat dat nogal een big deal is, toch? Je zou dus denken dat zij ook wel flink verdienen. Maar nee. Anouk vertelde in een interview met Veronica Inside weten dat zij €1500 bruto per maand verdiende. Dat is dus zo’n €18.000 per jaar. Tuurlijk, dat is een redelijk inkomen, maar als je het vergelijkt met dat van de een mannelijke speler van het Nederlands elftal is het wel shockingly weinig.

Lees ook: Wait, what? Dit verdiende de cast van Friends per aflevering

Bron: Man Man