Films & Series

OMG: zo oud was de cast van Gossip Girl écht tijdens seizoen 1

Laten we eerlijk zijn: ondanks Gossip Girl één van onze favoriete series is, ziet de cast er echt véél ouder uit dan wat ze spelen. En surprise, surprise: dat zijn ze ook! In seizoen één volgen we de levens van Manhattan’s Elite, die op dat moment allemaal rond de 16 – 17 jaar spelen. Maar hoe oud waren ze in seizoen één nou eigenlijk echt?

Wow, dit is hoe oud de acteurs van Gossip Girl waren in seizoen één

Seizoen één van Gossip Girl speelt zich af aan het begin van het schooljaar in 2007; feeling old yet? Let’s see hoe jong de cast members toen speelden, en hoe oud ze echt waren!

 

Blake Lively (Serena van der Woodsen)

We beginnen natuurlijk met de onmisbare hoofdrolspeelster Serena van der Woodsen. Ze speelde de ontspoorde tiener die net terugkwam van een kostschool in Conneticut. Serena zou geboren zijn op 14 juli 1991, wat haar dus – omdat ze al jarig was geweest – 16 jaar oud maakte. In het echt was ze op dat moment 20 jaar oud!

 

Lees ook: Wait, what?! Op TikTok is nu te zien dat vanaf aflevering één al duidelijk was wie Gossip Girl is

 

Leighton Meester (Blair Waldorf)

In de serie is Blair Waldorf jarig op 15 november, en geboren in 1990. Dat betekent dat ze nog jarig moest zijn dat jaar, dus was Blair 16 toen het seizoen begon. In het echt is Leigthon Meester geboren op 9 april 1986, wat betekent dat ze in het echt dus 21 jaar oud was! That’s a pretty big difference!

 

Chace Crawford (Nate Archibald)

De mega knappe Chace Crawford speelde de rol van rijkeluiskindje Nate Archibald. Nate is jarig op 5 april 1991, wat hem dus aan het begin van seizoen één 16 jaar oud maakt. However, in het echt is Chace jarig op 18 juli 1985. Dat betekent dus dat hij in het echt 22 jaar was toen hij de rol van 16-jarige Nate speelde! En we dachten nog dat Leighton Meester een groot leeftijdsverschil had.

 

Ed Westwick (Chuck Bass)

In seizoen één was Chuck Bass een echte playboy. Hij had altijd andere meiden om zich heen, maar was dit wel gepast voor zijn leeftijd? In de serie is zijn verjaardag op 19 januari 1991, wat hem dus 16 jaar oud maakt aan het begin van seizoen één. Nogal jong voor wat hij allemaal uitvreet, ja! Maar goed, hoe oud was hij in het echt? Ed Westwick is geboren op 27 juni 1987, wat hem dus 20 jaar oud maakt toen Gossip Girl uitkwam. Oké, vier jaar verschil is nog niet zo heftig.

 

Lees ook: deze facts over de cast van Gossip Girl wist jij echt niet

 

Penn Badgley (Dan Humphrey)

Dan Humphrey is natuurlijk de onmisbare Lonely Boy in het eerste seizoen van Gossip Girl. Zijn verjaardag was op 20 april 1991, wat dus betekent dat hij aan het begin van seizoen één de 16-jarige Dan speelde. In het echt is hij jarig op 1 november 1986, wat betekent dat hij 20 jaar was toen hij Dan speelde. Wederom vier jaar, not too shabby.

 

Taylor Momsen (Jenny Humphrey)

En last, but not least, Dan’s jongere zusje Jenny. In het eerste seizoen deed Jenny er alles aan om bij de populaire meiden te horen. Maar door haar jonge leeftijd maakte ze gebruikt van haar naïeviteit. Haar verjaardag was namelijk op 2 april 1993, dus ze speelde een 14-jarig, kwetsbaar meisje. En haar echte leeftijd zat er niet ver vandaan! Ze is namelijk geboren op 26 juli 1993, wat betekent dat ze in het echt ook 14 jaar was! 

Beeld: Gossip Girl