Celebs

Ferry Doedens praat openhartig over vreselijke ervaring Expeditie Robinson

Expeditie Robinson: de één lijkt het ge-wel-dig om een keertje mee te mogen doen, de ander moet er niet aan denken. Ferry Doedens is één van de kandidaten van het nieuwe seizoen, Expeditie Robinson: All Stars. Hoe zwaar de opdrachten en het survivallen ook was, voor deelnemer Ferry was de eetproef toch wel echt het heftigst.

Ferry Doedens over eetproef: ”Ik krijg er weer rillingen van.”

En dat snappen wij wel. Je zou maar koeienmaag of geitenbal moeten eten… Gross!

 

Deelname Ferry

Heel vroeg in het seizoen merken we al dat Ferry het zwaar heeft met zijn deelname. In één van de eerste afleveringen kreeg hij al last van heimwee, en wilde hij het liefst naar huis. Maar de kanjer bleef doorzetten! Later kreeg hij niet alleen last van heimwee, maar ook nog eens van de honger. ”Ik vond de honger erger dan de heimwee, op dag twee lag ik al te fantaseren over de meest lekkere dingen,” vertelt hij erover. Dan klinkt de eetproef nog niet zo erg, toch?

 

De eetproef

De eetproef is één van de meest iconische Expeditie Robinson proeven van de hele serie. Elk seizoen komt ‘ie wel weer terug. De deelnemers moeten dan de meest gore dingen eten; ingewanden van dieren of complete insecten, bijvoorbeeld. En het is ook wel eens voorgekomen dat het voedsel op hun bordje nog leeft! Disguisting.

Ferry is één van de (on?)gelukkige deelnemers die het ver genoeg heeft geschopt om deze vreselijke proef te moeten doen. Ze kregen onder anderen koeienmaag en een gestoomde geitenbal (!!) geserveerd. ”Ik heb het allebei naar binnen gewerkt tijdens de eetproef, en krijg weer rillingen als ik eraan denk,” vertelt hij aan Grazia. Welke hij het ”lekkerst” vond? ”De koeienmaag slikte iets makkelijker door, dus dan kies ik die. We hadden zo’n honger dat je ook denkt: het vult tenminste mijn maag.” Nou, dat klinkt ook niet echt enthousiast. 😉

 

Lees ook: dit is het super deluxe verblijf van Expeditie Robinsons Geraldine

Bron: GraziaBeeld: RTL

Must reads 👀