Food

OMG: dit is het geheime recept voor de zoetzure saus van de McDonald’s

McDonald’s kan je iedere dag wel eten, right? Het is helaas niet de meest gezonde optie en het wordt iedere keer duurder. De producten van de Mac zijn stuk voor stuk super lekker. Denk aan de burgers, de frietjes, drankjes en natuurlijk de sausjes. Nu zijn de nuggest los een beetje saai, maar die zoetzure saus maakt ze een een stuk lekkerder. 

TikTok Viral

Dip jij het liefst ook al je eten in die lekkere zoetzure saus? Dan heb je geluk! Een YouTuber heeft namelijk het geheim recept gevonden van deze saus en deelt deze met ons op TikTok. Een dingetje: het smaakt exact als de McDonald’s saus en is dus ook me-ga verslavend!

Lees ook: OMG, yes: de McDonald’s Chicken Big Mac is straks ook in Nederland te verkrijgen

Het Recept

YouTuber Raphael Gomes deelt het geheime recept met ons op TikTok. Je ziet hoe hij alle ingrediënten bij elkaar doet en het resultaat is verbluffend. De saus lijkt precies op het originele sausje. Natuurlijk draait het uiteindelijk om de smaak, en ook die is voortreffelijk! Nu is het tijd om thuis lekker frietjes te bakken en te proeven met jouw eigen zoetzure saus. 

Benodigdheden:

78 gr abrikozen jam

78 gr perzik jam

40 gr glucosestroop

5 gr witte azijn

1/2 tl soja saus

1/2 tl mosterd

Kwart tl zout

Knoflook

Anderhalve tl maizena

Lees ook: Gad-ver-damme: de McDonalds komt met een Sundae met koriandersmaak

Dit ga je doen:

In de TikTok video is al te zien dat het recept verryyy easy is. Je doet gewoon alle ingrediënten in een kom en deze blend je vervolgens met de staafmixer tot er een glad mengsel ontstaat. Warm het mengsel vervolgens op in een pan met twee theelepel water. Dit doe je zodat de maizena z’n werk gaat doen. De saus mag niet gaan koken, let daar goed op! Als het warm en dik genoeg is kan je de saus in een bakje schenken. Bij het proeven zal je merken dat er bijna geen verschil in zit, qua structuur en smaak. Niks op aan te merken dus!

Is het jou toch allemaal iets te onduidelijk? Dan kan je hieronder het originele TikTok filmpje bekijken:

@raphaelgomesx

I might take this video down myself, you know what to do ⬇️🗂

♬ original sound – Raphael Gomes

Bron: VerradelijkBeeld: SGXL