Beauty

Op deze 4 dingen moet je letten wanneer je online parfum koopt

Online shoppen is natuurlijk super ideaal. Ook wanneer je een overvolle agenda hebt, kun je nieuwe kleding kopen om je shopverslaving te vervullen ;). Maar dingen zoals make-up of parfum zijn wat lastiger online te scoren. Achter je laptop kun je natuurlijk niet ruiken of die ene parfum wel lekker is. Daarom hebben wij vier life saving tips om online parfum-shoppen áltijd succesvol te maken!

4 tips om online parfumshoppen succesvol te maken

Je wil natuurlijk niet dat je een stinkgeurtje op je deurmat krijgt. No worries, want met deze tips zal dat niet gebeuren!

 

1. Betrouwbare websites

Wanneer je online parfum wil kopen, is het belangrijk dat je voor een betrouwbare website kiest. Ga niet voor websites waar parfums heel goedkoop worden aangeboden, want vaak zijn dat niet de originele geurtjes. Dit zijn de zogenoemde knock offs ;). Zorg dus dat je altijd van betrouwbare websites besteld! Tipje: er zijn websites waarop je reviews over andere websites kan lezen. Kijk daar eens op, want dat maakt online parfum bestellen een stuk gemakkelijker!

 

2. Reviews lezen

Ook als je van een goede website besteld, is het altijd belangrijk om de reviews te lezen. De verkopers maken de beschrijving van het geurtje natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk, omdat ze willen dat het veel verkocht wordt. Dit betekent alleen niet dat die frisse bloemengeur ook daadwerkelijk zo fris ruikt, of dat hij écht de hele dag blijft hangen. In de reviews zijn eerdere kopers eerlijk over hun ervaring met het product!

 

3. Rondvragen

Natuurlijk kan het, zelfs wanneer je van een betrouwbare site besteld én als je de reviews hebt gelezen, alsnog voorkomen dat het geurtje tegenvalt. Om dit te voorkomen is het altijd goed om even rond te vragen. Vraag eens aan je moeder, tante, beste vriendin of collega wat zij van die parfum vinden. Grote kans dat er minstens één persoon is die je kent die dat geurtje ook heeft geprobeerd of misschien wel een aanrader heeft om eens te proberen.

 

4. Samples proberen

Wanneer je al deze stappen doorlopen hebt, kan het natuurlijk gebeuren dat je twee parfums hebt gevonden die je heel graag wil kopen. Het wordt dan natuurlijk wel een beetje een duur grapje, met de kans dat één van de twee alsnog tegenvalt. Je kan natuurlijk altijd naar de parfumerie voor een sampletje, maar er zijn er ook bepaalde websites waarop je parfum samples kan bestellen. Superhandig!

Beeld: Unsplash | Karly Jones