Lifestyle

Yes, met deze lifehacks blijf jij lekker productief!

Het is weer maandag: het begin van de week. Vooral vandaag hebben we soms wel eens moeite met de motivatie behouden om productief bezig te blijven. Dat is logisch, maar toch zal het moeten! Daarom hebben wij een paar goede lifehacks voor je, zodat jij – 贸贸k op maandagmiddag – lekker productief kan blijven!

Vier tips waardoor je de hele dag productief bezig blijft!

Soms kan het lastig zijn om de hele week productief aan het werk te blijven. Gelukkig hebben wij daar de beste tips voor!

 

1. Wissel van werkplek

Het werkt heel goed om door de dag heen van werkplek te verwisselen! Op die manier blij je lekker bezig, wat ervoor zorgt dat je veel productiever blijft door de dag heen. Dit is vooral een gouden tip wanneer je thuiswerkt! Het kan namelijk lastig zijn om thuis je concentratie erbij te houden. Wanneer je regelmatig van plek wisselt, wordt dit ook makkelijker!

 

2. Pomodorotechniek

Wist je dat je productiever blijft wanneer je jezelf ook tussendoor pauzes gunt? Daarvoor is de pomodorotechniek perfect! Neem na elke 25 minuten dat je hebt gewerkt, 5 minuten pauze. Nadat je dit vier keer hebt herhaald, dus na 2 uur, mag je een langere pauze nemen van ongeveer een kwartier. Op die manier blijf je lekker productief, en krijg je ook nog eens extra pauze!

 

3. Zorg voor minder afleiding

Deze is nogal obvious, toch? Wanneer je allemaal prikkels om je heen hebt, is het lastiger om je te concentreren. Zet je telefoon op niet storen of zorg dat je in een afgezonderde kamer kan zitten. Zo raak je niet afgeleid door de mensen en dingen om je heen!

 

4. Prioriteiten stellen

Zet voor jezelf op een rijtje wat het belangrijkst is om als eerste af te krijgen. Zo zorg je dat de dingen met de grootste prioriteit sowieso afkomen, en geef je jezelf iets meer ademruimte. Wanneer jij je belangrijkste taken pas aan het eind van de dag plant, wellicht door oncontroleerbaar uitstelgedrag ;), heb je namelijk een grotere kans dat je daar geen motivatie meer voor hebt. Als je ‘s ochtends voor jezelf op een rijtje zet welke taak die je moet doen het belangrijkst is, weet je zeker dat je die dingen afkrijgt!

Bron: Grazia