Lifestyle

Wat houdt retailers tegen om volledig over te stappen op cryptomunten?

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, heb je ongetwijfeld gehoord over de blockchain en cryptocurrency. De opkomst van digitale portemonnees zorgt voor handigere en snellere betaalsystemen en verstoort daarmee de manier waarop iedereen zaken doet. Aangezien cryptocurrency automatisch wordt omgezet in lokale valuta wanneer er een betalingsverwerker gebruikt wordt, kan het aanvaarden van deze vorm van betaling vrij naadloos verlopen voor retailers.

Als je een retailer bent die online en offline verkoopt, kan het gebruik van cryptocurrency als betaalmethode de aankoopervaring van klanten verbeteren en jouw klantenbestand verder uitbreiden door meer keuzes te bieden bij het afrekenen. Hieronder lees je enkele redenen om cryptovaluta te gebruiken voor jouw bedrijf.

Wat zijn cryptomunten?

Om te beginnen, zullen we eerst de definitie uitleggen. Simpel gezegd is een cryptomunt een digitale munteenheid die niet wordt gecontroleerd door een bank of overheid, maar gebruik maakt van encryptietechnieken om het gebruik ervan te reguleren en de uitgave ervan te genereren.

Elke transactie die plaatsvindt, wordt geverifieerd door gebruikers op een netwerk. Over het algemeen worden die transacties openbaar om te voorkomen dat de munt meerdere keren door dezelfde gebruiker wordt uitgegeven. De sleutel tot het gebruik van cryptocurrency is het begrip dat elke munt uniek is en sommige munten meer bescherming en privacy bieden dan andere. Je maakt dus gebruik van snellere transacties, lagere kosten en meer veiligheid. Er zijn verschillende vormen cryptovaluta, maar je kunt eenvoudig de cryptomunt Cardano kopen bij vertrouwde Nederlandse aanbieders. 

 

Gebruik cryptomunten

Nog veel retailers maken geen gebruik van cryptovaluta als betaalmiddel. Dit komt voornamelijk door de complexiteit en de nieuwe aard van de technologie. Retailers zouden het echter eigenlijk moeten bekijken als een extra optie om meer geld te verdienen door kopen van Ripple muntgeld. Het is een optie voor wie op zoek is naar een snelle en handigere manier om te betalen voor goederen en diensten.

Met cryptocurrency is het niet nodig om naar een bank te gaan, geld op te nemen of zelfs een creditcardnummer in te voeren voordat een betaling bij de kassa wordt gedaan. Dezelfde vraag die de online retailwereld heeft voortgestuwd, drijft digitale betalingen aan en kan, als dit op de juiste manier wordt gedaan, dienen als een geweldige aanvulling op jouw bestaande dienstverlening. 

 

Hoe accepteer je als bedrijf cryptobetalingen? 

Er zijn twee manieren om cryptocurrency te accepteren in je winkel: via je persoonlijke portemonnee of via een betalingsverwerker. Als je cryptovaluta gaat accepteren via je persoonlijke wallet, zul je een virtuele wallet moeten opstarten. De meeste wallets kun je snel downloaden op je telefoon of computer, maar je kunt ook een hardware-wallet aanschaffen. Een hardware-wallet is een fysieke kluis die de cryptocurrency in het apparaat opslaat op een speciale harde schijf. Het is echt het enige veilige hardware-apparaat waarmee je de privésleutel (wachtwoord) van een gebruiker kunt opslaan.

De andere manier is het gebruik van een betalingsverwerker van een derde partij, zoals Coinbase of Anycoin. Deze partij handelt het hele betalingsproces af, net zoals creditcardbetalingsverwerkers doen. Een voordeel van het gebruik van een externe betalingsverwerker in plaats van een persoonlijke portemonnee is dat zij de cryptocurrency onmiddellijk kunnen omzetten in fiat, waardoor je wordt behoed voor eventuele prijsvolatiliteit. Prijsvolatiliteit verwijst naar de veranderingen in waarde waaraan cryptocurrency onderhevig is, die soms extreem kunnen zijn. Dit betekent dat je het bedrag dat je in rekening brengt betaald krijgt, zelfs als de waarde van de muntwaarde halverwege de transactie verandert.