Food

Wist jij dit? Deze producten kan je gewoon eten tijdens het afvallen

Iedereen is bezig met het bereiken van z’n summerbody. De een doet dit door de sporten, de ander doet het door wat kilootjes te verliezen. Een misvatting bij het afvallen is dat veel mensen denken dat ze voordurend groente moeten eten en dus niets lekkers meer mogen nuttigen. Dit is gelukkig niet waar! Daarom delen wij een aantal dingen die jij gewoon kan eten tijdens het afvallen!

Lees ook: Gezonde voedingsproducten die verassend veel calorieën bevatten

Afvallen en lekker eten

Wil jij afvallen terwijl je nog lekkere dingen kan eten? Dat kan! Als je wil kan je ook de hele dag groente eten, maar daar wordt bijna niemand blij van. Hieronder lees jij wat jij kan blijven eten tijdens het afvallen. Dit vind jij sowieso lekker!

Lees ook: Omg! Met deze tips heb jij binnen no-time een zichtbare sixpack!

1. Popcorn

Om goed te beginnen halen we gelijk de popcorn erbij. Het is niet de bedoeling dat je zo’n kant en klare zak haalt uit de supermarkt, maar je kan het wel makkelijk zelf klaarmaken. Doe wat olie in de pan en gooi en wat maïspitjes in. Doe de deksel erop en wacht totdat de pan warm wordt. En pop, pop…de popcorn is geboren! Voor de smaak kan je er een snufje zout op doen of een beetje paprikapoeder.

2. Fruit

Noem één fruit die niet lekker is… Kan jij ook niets bedenken? Fruit is heerlijk; zoet en hartstikke gezond. Er zitten veel vitamine in fruit. In mango, manderijnen, abrikozen en passievrucht zitten veel vitamine A. Toch verschilt het per stuk fruit hoeveel suiker erin zit. In een banaan zitten meer suikers dan in bessen. Doe vooraf dan ook even research op het internet.

3. Griekse yoghurt

Ook dit is een heel goede optie. Griekse yoghurt zit namelijk bomvol proteïne. Dit geeft het gevoel dat je lang vol zit. Een nog lekkerdere optie is om stukjes fruit door je yoghurtje heen te eten. Een ideaal maaltje voor in de zomer. En nog een pluspunt: het is altijd lekker!

4. Guacamole

Natuurlijk kan deze niet ontbreken op het lijstje. Guacomole!! Su-per lekker! Er zitten ook veel gezonde dingen in zoals vezels en -gezonde- vetten. Als je de guacamole wat romiger wil maken, kan je dit doen door er wat Griekse yoghurt door heen te mengen. Yum!

5. Chia pudding

Als je dit lekker vindt heb je mazzel. Chia zaadjes zijn namelijk goed voor tijdens het lijnen. Ook deze pitjes zitten vol met proteïne en vezels. Met chia kan je allerlei recepten uitproberen. Waar je Chia koopt? Gewoon in de supermarkt!

6. Geroosterde kikkererwten

Ahh, nog zo’n goeie! Heb jij wel eens kikkererwten gegeten? Nee? Dan is het voor jou de hoogste tijd om dit te proberen. Maak er gelijk een snack van. Rooster de kikkererwten, en doe er wat kruiden overheen. Paprikapoeder, wat zout en misschien een beetje peper? Knoflookpoeder is ook altijd lekker!

7. Pure chocolade

Heb jij ook altijd chocolade cravings? Dan kan je dit gewoon eten tijdens het afvallen. Okey, het is niet de bedoeling dat je repen Milka snoept. Maar een stuk pure chocolade kan jou voldoening geven en kan zelfs helpen bij het afvallen. Ook geeft pure chocola min. 70% cacao, een voller gevoel. Doeii cravings, hallo summerbody!

Bron: FEM FEMBeeld: Girlscene

Must reads 👀