Food

Zó maak je gezonde (?!) warme chocolademelk!

Al was het de afgelopen tijd best mooi weer buiten, is het weer nu helemaal omgeslagen. Plotseling begint het met sneeuwen en ja, het is al Kerst geweest. Toch voel je die vibe weer helemaal opkomen. Daarom vinden wij dat het tijd is voor een lekker kopje warme chocomelk! Maar wel een gezonde. Het is natuurlijk zonde om je opkomende summerbody te verpesten.

Hot choco

Jij drinkt vaak liters warme chocolademelk met dit koude weer, maar dan weet je vast ook dat dit niet heel gezond voor je is. Het bevat veel chocolade en dat bevat weer -jawel- suikers. Wist jij dat er in een gemiddelde kop choco wel zo’n 5 suikerklontjes zitten? Vet veel dus! Gelukkig hebben wij voor jou een gezondere optie klaar staan.

Lees ook: Zelf chocolademelk maken? Je doet ‘t in 4 easy stappen

Warme choco is goed voor je

Ondanks dat er echt mega veel suiker zit in een kopje warme chocolademelk, heeft het toch een aantal voordelen. Zo kan het drinken ervan zorgen dat je bloeddruk lager wordt en het is goed voor je spierherstel + opbouw. En van suiker krijg je natuurlijk meer energie.

Lees ook: Deze lekkere warme drankjes kan jij maken nu het ijskoud is buiten

Gezondere versie van de hot choco.

Dit recept is dus gezond én ook nog eens vegan. Hieronder de ingrediënten:

Korreltje zout

1 theelepel maple syrup

1/4 theelepel vanille-extract

1 theelepel cacaopoeder

Ongezoete havermelk 1 mok

Bereiding

Het is heel makkelijk om te maken. Je doet om te beginnen alle ingrediënten in een pannetje. Deze zet je vervolgens op een hoog vuurtje. Meng alles vervolgens met elkaar door zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren totdat het mengsel glad en warm is. Let op: de chocoaldemelk mag niet koken. Schenk het vervolgens in een glas en enjoy!

En mis je toch die slagroom? Dan kan één toef geen kwaad. De rest van je choco is tenslotte gezond!

Bron: fem-femBeeld: Netflix