Lifestyle

Science says: koppige en eigenwijze kinderen worden later succesvoller

Koppige en eigenwijze kinderen, het liefste wil je ze achter het behang plakken als ze weer eens iets niet willen, maar wist je eigenlijk al dat deze eigenschappen alleen maar goed zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppige en eigenwijze kinderen later een stuk succesvoller worden… Wow! En dit is waarom: 

Koppige en eigenwijze kinderen worden later succesvoller 

Sommige kinderen hebben echt een eigen willetje en zijn mega eigenwijs, waardoor je als moeder of oppas al snel met de handen in het haar zit zodra ze weer niet naar bed willen, niet willen eten, niet naar school willen of als tandenpoetsen weer een helse strijd is. We get it, het kan heel vervelend zijn, maar maak je er niet te druk om, want dat koppige en eigenwijze is ergens goed voor… Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen die koppig en eigenwijs zijn, namelijk meer kans hebben om later succesvoller te worden en daarnaast is de kans ook groter dat zij een goede baan zullen krijgen. Huh, hoe zit dat? 

Het is dus helemaal niet erg om koppige en eigenwijze kinderen te hebben

Nou, tijdens het onderzoek werden alle eigenschappen van 742 kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud in kaart gebracht en na 40 jaar werd er opnieuw gekeken hoe het nu met de kinderen ging en wat denk je? De eigenwijze en koppie kinderen waren het meest succesvol geworden en hadden de beste banen. Maar hoe dat komt? Het blijkt dat eigenwijze kinderen competitiever zijn en hierdoor hogere punten halen op school, waardoor ze uiteindelijk dus een succesvoller leven kregen en een beter baan. Met deze wetenschap is het voortaan een stuk minder erg als jouw kinderen in een vreselijk eigenwijze en koppige bui zijn, waarin ze niks willen, right?

Meer lezen over de wetenschap? Lees dan onze eerder geschreven artikelen over welke oogkleur we bij mannen het mooist vinden en dat de dronken jij blijkbaar de echte jij is