Beauty

Door deze reden slaap jij NOOIT meer met nat haar

Duik jij ook wel eens na het douchen, hup, zo je bed in? Dan moet je weten dat met nat haar slapen helemaal geen goed idee is! Veel mensen denken dat je er verkouden van wordt, maar de reden is anders. Het is namelijk héél schadelijk voor je haar!

Lees ook: Dit wil je weten: in deze kleur wil jij je haar verven volgens je sterrenbeeld

Met nat haar slapen

Hierboven las je dat met nat haar slapen slecht is voor je haar. Maar waarom? Dat gaan wij jou eens (haar) fijn uitleggen!

Lees ook: Ben je je stijle haar zat? Dit zijn 4 manieren om je haar te krullen

Je haar is kwetsbaarder

Wist je dat je je haar erg beschadigd als je vanuit de douche zo je bed in duikt? Als je haar voor een langere tijd nat is, zwellen de haarschachten op en dat betekent weer dat je haar extra kwetsbaar is. Daarom is het dus ook nóóit een goed idee om je haar te kammen terwijl het nog nat is. Dus let op: droog je haren voordat je gaat slapen.

Infecties

Okey, infecties klinkt wel heel vies. Maar we kunnen je maar beter waarschuwen. Stel, je gaat slapen met nat haar. Dan komt al dat water uit je haren op je kussen. Dit trekt in. En zo ontstaat er een broedplaats voor bacteriën. De kans op infecties wordt zo verhoogd. Ieeelll!

Gespleten haarpunten

Oeps, dit is nog een goede reden. Als jij slaapt met nat haar, beweegt dus je natte haar over je kussen. Dit zorgt ervoor dat je haar kan breken en/of uitvallen. Ook droogt je kapsel weird. Dus de volgende dag moet je met de stijltang alle vreemde hobbels uit je haar halen. Een no-go dus! Ook is de kans groot dat je gespleten haarpunten krijgt, omdat je je haar zo erg beschadigd.

Wikkel je haar niet te strak in

Je haar invlechten of in een knot wikkelen, is ook geen (strak) plan. De kans is groot dat je haar afbreekt door het elastiek. Ook kan het vocht niet of niet goed verdampen en ja, dit heeft weer haaruitval tot gevolg. Scary, right? Ook al ben je nog zo moe, is het verstandig op je haar nog even droog te föhnen.

Bron: LibelleBeeld: Santé