Health

Omg! Met deze tips heb jij binnen no-time een zichtbare sixpack!

Urgg, hoe vervelend is het wanneer je je helemaal uitslooft in de sportschool en je na een aantal weken nog steeds geen resultaat ziet? Dit komt het meeste voor bij het trainen van je buikspieren. Volgens fitness trainers is hier niet persé één reden voor. Ieder lichaam is natuurlijk anders. WIl jij graag zichtbare buikspieren, maar boek je geen succes? Dan moet je echt even verder lezen.

Lees ook: Sporty: alles over het sporten met een hoelahoep

Het ligt aan een aantal factoren

Niets is zo vervelend dan sporten zonder resultaat te boeken. Om te beginnen is het altijd goed om je doelen op een rijtje te zetten. Als jouw doel is om een sixpack te creëren moet je nagaan of dit haalbaar is. Hoe jij een sixpack krijgt hangt namelijk af van een aantal factoren. Meer factoren dan alleen de training zelf.

Lees ook: Rode wangen na het sporten? Dan ben je dus hartstikke gezond

Zichtbare buikspieren

Om echt zichtbare buikspieren te krijgen is het natuurlijk van belang dat je je lichaam goed traint. Toch zorgen spieren niet gelijk voor een sixpack. Sommige lichamen kunnen niet eens een echte sixpack creëren zoals wij die kennen van tv en foto’s. Dat komt omdat ieder lichaam anders is. Bij de een zie je buikspieren sneller dan bij de ander: oneerijk! 

Ook is het niet alleen een kwestie van trainen. Sterker nog; het heeft vaak te maken met je eetpatroon en vetpercentage. Als jij een laagje vet op je buik hebt zitten is de kans kleiner dat je buikspieren te voren komen. Beter op je voeding letten dus zodat dit uiteindelijk in balans is. Het verscheelt natuurlijk weer per persoon, maar vrouwen moeten over het algemeen tussen de 15 en 19% vetpercentage hebben om zichtbaar een sixpack te zien.

Hormonen

Waar je zelf kan bepalen hoeveel je sport en hoe gezond je eet, bestaan er echter ook factoren waar je helaas geen invloed op hebt. Je hormonen spelen hierbij zeker een grote rol. Daar kan je niets aan doen, dus maak je er ook niet zo druk over. Wees blij dat jij überhaupt sport en gezond eet want dat kan niet iedereen zeggen 🙂

Bron: fem-femBeeld: Netflix