Food

Chips lovers opgelet: naast patat gaat chips nu ook een stuk duurder worden

Slecht nieuws voor de chips lovers onder ons die het liefst iedere avond onder uitgezakt op de bank een zak leegeten. Chips gaat namelijk een stuk duurder worden en dat heeft natuurlijk alles te maken met het tekort aan zonnebloemolie. Oej, dat wordt een andere craving kiezen of natuurlijk zelf de keuken in duiken, girls

Chips gaat nu ook een stuk duurder worden

Zonnebloemolie vind je bijna niet meer in de supermarkt en dat heeft er mee te maken dat Oekraïne de grootste leverancier van dit product is. Met als gevolg dat een aantal etenswaren steeds meer gaan kosten. Eerst was ons ‘oh zo lekkere’ patatje mayo aan de beurt, en nu wordt stijgt de prijs van een zak chips ook; en dat zal niet om een paar cent gaan. Nee, er wordt verwacht dat de prijs van chips ongeveer met 10 procent om hoog zal gaan. Oh no! Gelukkig hebben wij de oplossing voor je gevonden. Je kunt namelijk heel gemakkelijk zelfs chips maken!

De keuken in en maak je chips voortaan zelf

Hoogste tijd om met de stijgende prijzen zelf de keuken in te duiken en je chips voortaan uit eigen oven te bakken. Hoe dat moet? Wij leggen een simpel recept voor je uit, waarbij jij binnen no time een schaaltje verse chips op tafel hebt staan! 

Wat heb je nodig?

  • Bakpapier
  • Aardappelen
  • Olijf olie 
  • kruiden naar keuze 

Stap 1: 
We beginnen makkelijk, de eerste stap is namelijk het voorverwarmen van de oven op 200 graden en een bakplaat bedekken met bakpapier. 

Stap 2: 

Als de oven aan staat kun je de aardappelen gaan schoonmaken. Hierbij is het belangrijk dat je ze schoonwast onder de kraan en vervolgens droog dept. Oh ja, wees niet bang, want het schillen is hierbij niet nodig!

Als je zo ver bent kun je ze in dunne schijfjes van 2 tot 3 mm gaan snijden en de schijfjes vervolgens met een kwastje invetten op de bakplaat met olijfolie (of andere olie die nog niet is uitverkocht  😉 ).  

Stap 3: 

Het is belangrijk om de ingevette schijfjes naast elkaar neer te leggen en vooral niet over elkaar heen, want dan is er een grote kans dat je chips niet krokant zal worden in de oven, maar eigenlijk een beetje slappig zal blijven. Als alle schijfjes eenmaal goed liggen kun je ze met een kruiden naar keuze op smaak brengen. Hierbij kun je denken aan paprika poeder, grove zeezout of bijvoorbeeld een lekkere knoflookpoeder. 

Stap 4: 

Het is de hoogste tijd om je chips to be 20 minuten in de oven te doen en hierbij kun je ze het beste na 10 minuten even omdraaien. Maar let wel op: hoe dunner de schijfjes, hoe eerder ze klaar zijn!

Stap 5: 
Als de chips uit de oven komt hoef je het alleen nog maar af te laten koelen en voilà je kunt genieten van je fave craving! Dat is toch een stuk leuker dan een zak chips in de winkel kopen, right

Bron: kookidee.nlBeeld: Netflix

Must reads 👀