Lifestyle

Zwanger door de pil heen? Dit zijn de symptomen!

De pil is één van de meest betrouwbare vormen van anticonceptie… Zolang je hem goed gebruikt! Als je hem een keertje vergeet, of je moet overgeven en de pil zat nog niet lang genoeg in je lichaam gaat de betrouwbaarheid achteruit. Heb daarom in dat soort gevallen altijd contact met je huisarts! Ben je bang dat je zwanger bent geraakt door de pil heen? Dan kunnen dit je symptomen zijn!

Deze symptomen krijg je als je zwanger raakt door de pil heen

Hoe voorzichtig je ook bent, we hebben allemaal wel eens een pregnancy scare gehad, toch? Als je aan de pil zit en je bent bang dat het alsnog fout is gegaan, check dan deze symptomen!

 

Bloedverlies

Soms komt er bloedverlies kijken bij een zwangerschap. Het lastige is dat dit verward kan worden met ongesteld zijn, of ongesteld door de pil heen worden. Toch kan dit zeker een symptoom van zwangerschap zijn! Als je dus ineens door de pil heen ongesteld lijkt te worden, is het misschien beter om het even te laten checken.

 

Gevoelige boobies

Wanneer je zwanger bent, krijg je waarschijnlijk last van heel gevoelige borsten. Dit wordt veroorzaakt door bepaalde hormonen. Maar raak nu niet direct in paniek: heel veel vrouwen krijgen ook gevoelige borsten wanneer ze ongesteld moeten worden. Dat kan het dus ook zijn!

 

Opgeblazen buik

Een opgeblazen gevoel hebben in je buik kan ook een symptoom zijn van zwangerschap. Dit komt doordat je lichaam meer van het hormoon progesteron aanmaakt: hierdoor ga je vocht vasthouden. Daardoor kan het dus zijn dat je buik veel meer opgeblazen is dan normaal

 

Vaker moeten plassen

Als je zwanger bent, kan het zijn dat de baby op je blaas ligt. Wanneer dit gebeurt, moet je dus ook veel vaker plassen! Als je dus het idee hebt dat je ineens veel vaker naar de wc moet dan normaal, kan het komen doordat je zwanger bent. 

 

Heel moe, heel vaak

Zwangerschap is nou eenmaal heel intens voor je lichaam. Hoewel het een natuurlijk proces is, kun je er wel ontzettend moe van worden! Natuurlijk is zwangerschap niet de enige reden waarom je moe kan zijn, maar als je al deze symptomen bij elkaar hebt is het misschien toch verstandig voor de zekerheid een test te kopen bij de drogist! Better safe than sorry! 

Bron: FEM FEMBeeld: Knocked Up