Travel

Dé ideale backpack route door Costa Rica

Als we het hebben over paradijselijke bestemmingen, dan staat Costa Rica bovenaan op de lijst. Wij kunnen geen reden noemen waarom je niét naar Costa Rica zou willen, denk aan palmbomen, jungle, wildlife, vulkanen, en niet te vergeten: de Pura Vida lifestyle. 

 

Alhoewel Costa Rica misschien niet meteen als eerst bij je opkomt als backpack bestemming vonden wij het natuurlijk totaal geen straf dit land eens op de proef te stellen met onze backpack op zak. Speciaal voor jullie hebben we een route gecreëerd waarbij alle prachtige highlights van het land worden afgevinkt. Aangezien duurzaam reizen steeds populairder wordt, hebben we accommodaties uitgekozen die door Booking.com zijn bekroond met een Duurzaam Reizen-badge of beschikken over talloze duurzaamheidsinitiatieven. De Duurzaam Reizen-badge is het eerste wereldwijde, betrouwbare duurzaamheidswaarmerk die het makkelijk maakt voor reizigers om goed geïnformeerde, duurzame keuzes voor hun reis te maken.

Ben je benieuwd naar de initiatieven die jouw accommodatie heeft genomen om duurzaam reizen meer mogelijk te maken? Onderaan de accommodatiepagina’s van Booking.com staat onder het kopje ‘duurzaamheidsinitiatieven’ welke stappen de accommodatie heeft genomen om een duurzamer en milieuvriendelijker verblijf te bieden. Daarnaast is er op de zoekresultatenpagina ook een Duurzaam Reizen filter beschikbaar.

 

Manuel Antonio

We raden aan om te vliegen op San José, vanaf hier kan je makkelijk met de bus naar Manuel Antonio. Manuel Antonio telt een aantal hostels en is voornamelijk populair vanwege het Manuel Antonio National Park: een prachtige jungle omringt door de mooiste stranden. Apen, luiaards en bijzondere vogels spot je gegarandeerd. Wij verbleven in Coyaba Elegant Guesthouse waar de twee eigenaren Mike en Paul ons met een warm onthaal ontvingen en elke ochtend de meest heerlijke ontbijtjes voor ons klaar maakten. Mocht je minder budget hebben, dan zijn er ook een aantal hostels te vinden waar je in een dorm kan slapen, bijvoorbeeld: Hostel Plinio. Voor het lekkerste en betaalbaarste eten ga je naar ‘Food truck En Todas’ waar je verse vis, smoothies, taco’s en ceviche kan eten.

 

Dominical/Uvita

Vanaf Manuel Antonio kan je ervoor kiezen om door te reizen naar het zuiden, hier liggen Dominical en Uvita. Dominical is een piepklein dorpje wat bekend staat onder surfers en backpackers. Het heeft een gezellige sfeer en de golven zijn perfect voor zowel beginnende als gevorderde surfers. Wij raden aan om in Dominical te verblijven en vanaf daar een uitstapje te maken naar Uvita waar de meest paradijselijke stranden te vinden zijn.

 

Corcovado National Park 

Mocht je iets meer budget hebben en echt het avontuur aan willen gaan, reis dan door naar het Corcovado National Park, dit is het mooiste natuurgebied van Costa Rica waar veel wilde dieren en schitterende natuur te vinden is. Vanaf Sierpe kan je de boot nemen naar Drake Bay waar de meeste accommodaties zich bevinden. Wil je liever helemaal afgelegen in de jungle verblijven? Overnacht dan een paar stranden verderop bij Poor Man’s Paradise lodge. Je verblijft hier in een hutje midden in de jungle gelegen aan een paradijselijk verlaten strand. Je hebt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring, de mensen verwelkomen je als familie en het is zo afgelegen dat je het strand met niemand anders deelt dan de mensen die bij Poor Man’s Paradise Lodge verblijven. Ze maken elke ochtend, middag en avond een authentiek Costa Ricaanse maaltijd voor je klaar. Vanuit daar kunnen ze ook verschillende jungle tours in het Corcovado Park voor je boeken. Trust us, dit avontuur wil je niet missen!


 

La Fortuna 

Je kan vanaf Drake Bay naar San José vliegen of je kan vanaf Sierpe de bus pakken naar San josé om vanuit hier door te reizen naar La Fortuna. La Fortuna is een gezellig dorpje in het binnenland van Costa Rica en dé perfecte uitvalsbasis om de Arenal vulkaan te bezoeken. Fortuna wordt omringd door prachtige watervallen, hot springs en rivieren. Ben je een echte adventure seeker? Ga dan raften bij El Arenal rafting: een adrenaline rush is gegarandeerd en je raft door prachtige natuur heen waarbij je ook grote kans hebt op het spotten van luiaarden en bijzondere vogels. Ook raden we aan om een scooter te huren en op die manier Fortuna en de omgeving te verkennen; dit is de makkelijkste manier om je te verplaatsen van plek naar plek. 

 

Santa Teresa 

De uitspraak ‘save the best for last’ is hier zeker van toepassing als je het ons vraagt. Na alle activiteiten en tours door de jungle heb je waarschijnlijk zin om lekker te relaxen. Santa Teresa leent zich daar perfect voor. Het is een oud vissersdorpje op een schiereiland waar je eigenlijk niks anders wilt doen dan de Pura Vida lifestyle naleven: surfen, lekker eten en de prachtige zonsondergangen bekijken. Door de relaxte vibe, de leuke hotspots en lekker eten is de kans groot dat je hier weleens wat langer kan blijven plakken dan je van te voren had bedacht. Ben je op zoek naar een fijne betaalbare slaapplek? Overweeg dan Selina Santa Teresa North of Selina Santa Teresa South. Als surfer kan je al helemaal je hart ophalen in dit dorp, het is namelijk 1 van dé surfspots van Costa Rica. Ben je op zoek naar een lekkere ontbijt/lunch spot? Dan raden we je Ani’s bowls and salads aan waar ze de lekkerste salades, smoothies, broodjes en acai bowls serveren.


 

Budget en vervoer in Costa Rica

Als je als backpacker door Costa Rica reist raden we je aan om zoveel mogelijk de lokale bussen te pakken, die zijn namelijk spotgoedkoop! Mocht je meer budget hebben, dan kan je er ook voor kiezen om een gedeelde shuttle bus te nemen naar de volgende bestemming. Deze komt je ophalen bij het hotel en dropt je weer af bij de volgende accommodatie. 

 

Costa Rica is een prachtig land en verdient zeker een plekje bovenaan de lijst als backpack bestemming! Het is geen groot land dus aan drie tot vier weken heb je genoeg om het hele land te verkennen, afhankelijk van hoe lang je op één plek wilt blijven natuurlijk. Het is ook nog eens enorm veilig en de lokale bevolking is erg vriendelijk. Respect voor de natuur wordt gewaardeerd en dat is ook te zien aan de vele accommodaties die een Duurzaam Reizen-badge hebben op Booking.com 

Kortom, pak je backpack maar vast in, want Costa Rica wacht op je!

Bron: Booking.comBeeld: Girlscene