Health

Dit moet je wel (en niet) doen om van een kater af te komen!

We kennen het allemaal wel: zaterdagavond zijn we iets té wild gegaan, en zondag ochtend plukken we daar de vruchten van… En hoe! Een kater is natuurlijk super vervelend, dus willen we er zo snel mogelijk vanaf komen. Maar wist je dat sommige dingen je kater juist erger maken? Dit zijn alle do’s en don’ts als je van je kater af wil komen:

Alle do’s en don’ts wanneer je snel van je kater af wil komen

Een kater is natuurlijk helemaal niet fijn… Vooral niet als je dan – onbewust – dingen doet die het erger maken! Deze dingen moet je wel – en vooral niet – doen als je van een kater af wil komen.

 

Do’s:

Veel water drinken
Het helpt al enorm als je, zodra je naar bed gaat, één of twee glazen water drinkt. Maar ook de dag erna helpt water als het beste medicijn tegen een kater! Water gaat namelijk de uitdroging in je lichaam tegen. Ook helpt het met het verdunnen van alle troep in je maag. Stay hydrated!

Vitamines 
Probeer zoveel mogelijk vitamines binnen te krijgen! Dit kan door genoeg fruit te eten of supplementen te nemen. Vitamines, vooral B en C, helpen heel goed bij het afbreken van de gifstoffen van alcohol. 

 

Eieren
Door het cysteïne die in eieren zit wordt de ethanal, het stofje in alcohol dat de kater veroorzaakt, afgebroken. Eet dus genoeg eieren. En nee, proteïnepoeder heeft níét dezelfde werking ;).

Slaap
Slaap is misschien wel het belangrijkste! Terwijl je slaapt is je lichaam zichzelf aan het genezen. Nog een pluspunt: als je slaapt hoef je die vreselijke hoofdpijn niet te voelen!

 

Don’ts:

Wegdrinken
Water drinken is een goede oplossing, maar er zijn ook mensen die hun kater wegdrinken met meer alcohol! Ja, mensen doen dit echt. Wij hoeven je vast niet te vertellen dat dit enorm slecht is. Naast dat het je kater niet verhelpt, maak je de uitdroging en schade in je lichaam erger. 

Aspirine of ibuprofen nemen
Hoewel het een goede, tijdelijke oplossing lijkt te zijn, is dit enorm schadelijk! Alcohol is natuurlijk heel slecht voor je lever, maar aspirine en ibuprofen ook. Als je dus allebei moet gaan verwerken, kan dit leverschade opleveren. 

 

Koffie of sinaasappelsap
Sinaasappelsap zit vol met zuren. Dit zal je maag je dus niet in dank afnemen! Daarnaast veroorzaakt koffie juist extra dehydratatie. Deze dingen zullen die kater dus alleen maar erger maken. 

Vet eten
Als je nu een zware maaltijd zoals een lekker vette hamburger of grote portie patat gaat eten, zal dit heel zwaar op je maag vallen. Houd het dus lekker bij lichte maaltijden om je kater als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen! 

Bron: Beautify