Lifestyle

5 dingen om te doen als je thuis zit door een sneeuwstorm

Vorige week waren we met 18 graden het leven aan het vieren op het terras, waar we vanaf vandaag opnieuw de winterjas tevoorschijn hebben moeten toveren. Met de aankondiging van de sneeuwstom, say whaaat?, kunnen (of eigenlijk, willen) we het huis niet meer uit. En nee, dit is (helaas) geen vervroegde 1 april grap. Gezien we de afgelopen jaren al genoeg binnen hebben gezeten, is de inspiratie een beetje op, en geven wij jou 5 nieuwe ideetjes om het binnenzitten iets dragelijker te maken. 

5 creatieve dingen die je binnenshuis kan doen

Je moet toch wat hé, met een sneeuwstorm op komst…

1. Online pubquiz

Nu de weg naar een lokale bar voor de maandelijkse pubquiz is vermoeilijkt, kan je de Pubquiz ook naar huis halen! Superleuk om met je familie, partner of huisgenoten te doen! Een online pubquiz is een quiz met algemene kennisvragen. Onderwerpen zoals kunst, geschiedenis, sport, amusement en nog veel meer komen naar voren! Altijd interessant om je kennis, en die van je naasten, even goed uit te testen 🙂

2. Kahoot maken

Is een pubquiz nou niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook iets soortgelijks doen; je kan zelf een kahoot in elkaar zetten en deze met je familie – of met wie je dan ook binnen zit – spelen. Je kan ‘m maken over jezelf om te kijken wie jou het beste kent, maar als jullie allemaal dezelfde hobby of interesse hebben kan je het ook daarover maken. Bedenk een prijs voor de winnaar en spelen maar!

 

3. Films met één acteur/actrice bingen

Je hebt vast al wel eens een filmmarathon gedaan met alle films uit één reeks of genre, maar heb je dat ook wel eens met één acteur gedaan? Doe dit bijvoorbeeld met een acteur of actrice die in veel verschillende genres speelt, zo zie je telkens een andere kant van die persoon en ervaar je een emotionele rollercoaster! Neem Leonardo DiCaprio bijvoorbeeld: je krijgt drama, romantiek, komedie, actie én een enorme hottie op je scherm!

 

4. Iets bakken/koken

Wat is nou lekkerder dan iets bakken of koken? Normaal gesproken heb je hier misschien helemaal geen tijd voor, maar nu wel. Gelukkig hebben wij héérlijke recepten op onze site staan. Deze appeltaart met karamel zeezout bijvoorbeeld! Yum, eetsmakelijk!

 

5. Opruimen en uitruimen

Het klinkt een beetje saai, maar dit is wel hét perfecte moment om je kledingkast of slaapkamer even helemaal onder handen te nemen. Je kan eindelijk die overvolle lades eens flink uitruimen en je oude kleding die je niet meer draagt verkopen. Is een sneeuwstorm toch nog ergens goed voor 🙂

Bron: Two Night Stand