Health

De anticonceptiepil voor mannen: wanneer komt ‘ie er nou aan?

Soms voelt het een beetje alsof alle last op ons vrouwen valt: wij worden ongesteld, wij ”moeten” aan de pil, wij worden zwanger en baren een kind… Wanneer is het de beurt van de mannen? Nou, die zit eraan te komen. Onderzoekers zijn namelijk al langere tijd hard aan het werk om de anticonceptiepil voor mannen te ontwikkelen! Maar wanneer komt die nou eindelijk op de markt?

Dit is wanneer de anticonceptiepil voor mannen beschikbaar wordt

De pil is één van de meest voorkomende soorten van anticonceptie, maar veel vrouwen merken er nare bijwerkingen van. Nu lijkt er eindelijk een anticonceptiepil voor mannen aan te komen! 

Onderzoek

Wetenschappers zijn al jarenlang bezig met het onderzoeken van de pil voor mannen. Overal lezen we dan ook dat hij ”er bijna aankomt”. Yeah, right. Dat zeggen ze inmiddels al jaren. Maar nu lijkt hij er toch echt aan te komen! Wetenschappers hebben namelijk het afgelopen jaar de pil voor mannen getest op ratten, en het leek heel effectief! Nu gaan ze dus dit jaar testen op mensen, en als dit allemaal goed gaat komt de pil in 2023 echt op de markt!

Bijwerkingen

Eén van de grootste redenen dat wij vrouwen het zo belangrijk vinden dat er ook een pil voor mannen komt, is omdat de vrouwelijke anticonceptiepil een enorme waslijst aan bijwerkingen met zich meebrengt. Van niet-zo-erge dingen (zoals het groeien van je boobies), tot hele heftige dingen zoals trombose of zelfs borstkanker. Niet zo fijn, dus. Wat er tot nu toe uit het onderzoek voor de mannelijke anticonceptiepil is gekomen, is dat de lijst met bijwerkingen stukken korter is. In de lichaampjes van de muizen werd namelijk geen enkele schade aangetroffen, en ze waren ook 4 – 6 weken ná het stoppen weer vruchtbaar. De vrouwelijke pil kan je lichaam beschadigen, waardoor je moeite kan hebben met zwanger worden. Dit zou dus een enorme doorbraak in de anticonceptiewereld kunnen zijn!

Bron: amayzine

Must reads 👀