Food

Deze sushi sandwich gaat viral op TikTok en zo maak je ‘m

Je hebt waarschijnlijk op dit artikel geklikt omdat jij een echte sushi lover bent. Alles met sushi is zo lekker, en zo ook deze sushi sandwich. Dit is weer een echte TikTok-viral, want er staan wel duizenden filmpjes online van gebruikers die deze sandwich uitproberen. Geloof ons: deze wil jij ook maken!

Sushi sandwich is een regelrechte TikTok trend

Denk jij dat je alle sushi recepten wel hebt geprobeerd? Think again! Deze sushisandwich is heerlijk en heel easy om te maken.

Lees ook: TikTok-trend! Deze Oreo sushi wil jij maken

Wat heb je nodig?

  • 1 norivel
  • 2 eetlepels sushirijst
  • Halve avocado, in plakjes
  • Een paar plakjes zalm
  • 1 eetlepel srirachamayonaise
  • Sojasaus om in te dippen

Hoe maak je het?

Voor dit recept gebruik je sushirijst. Als je dit niet zelf wilt maken (snappen we) kun je ook gewone rijst mengen met een scheutje rijstazijn en een beetje suiker.

Om te beginnen leg je een norivel op een snijplank en je knipt een inkeping in het midden van de onderkant. Stop halverwege met knippen. Denkbeeldig verdeel je vervolgens het vel in 4 gelijke delen.

Eén van de norivel delen bedek je met sushirijst. Dit duw je vervolgens plat. Op een ander vierkantje leg je de schijfjes avocado. Op het derde vierkantje smeer je srirachamayonaise, en op het laatste vlakje leg je een paar plakjes zalm.

Lees ook: Gadver, maar toch proberen: frikandel speciaal-sushi

Vouwen

Nu is het tijd om te vouwen! Begin met het vlakje linksonder naar boven te vouwen. Deze vouw je vervolgens naar rechts, en als laatst vouw je naar beneden.

Als dipsaus kan je dus wat sojasaus gebruiken en dan is het tijd om te eten! Yum!

Tortillawrap vullen en vouwen

Misschien denk je nu: hé, dit komt me bekend voor! Dat kan kloppen. Deze hack is afkomstig van TikTokker @ellcarter1 toen zij ons liet zien hoe zij haar tortilla’s vouwt.

View post on TikTok

Bron: Culy