Lifestyle

8 tips om bakken met geld te besparen

Heb jij wel eens spijt van een uitgave die je hebt gedaan? Dat je net lekker geld hebt verdiend en zodra je naar het winkelcentrum bent geweest de helft al op is? Voor de meeste is dit heel herkenbaar. Gelukkig zijn er simpele aanpassingen die je kan doen in je dagelijkse leven waarmee je een heleboel geld kan besparen. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

8 manieren om makkelijk geld te besparen

Alle beetjes helpen. Deze simpele aanpassingen kan je doen om veel meer geld te besparen.

Lees ook: Als je deze 5 dingen doet zal je nooit rijk worden

1. Keep your eyes on the price 

Soms staan er dingen op je verlanglijstje die behoorlijk wat geld kosten. Daarom is het slim om een aankoop te doen op het moment dat het is afgeprijsd. Houd daarom goed de sale in de gaten. Ook bestaan er verschillende manieren waarop je een melding krijgt zodat je altijd weet wanneer er iets van jouw wishlist met korting te koop is.

2. Zet thuis koffie

Een coffee to go is lekker, maar niet zo lekker voor je portemonnee. Stop hier gelijk mee! Als je aan het einde van de maand alles bij elkaar optelt schrik je je rot! Een koffie buiten de deur van 3 euro is lekker. Doe je dit 2 keer in de week, komt dit uit op 6 euro per week. Dit is dan weer 24 euro (!) in de maand. Op jaar basis wordt dit pas écht heftig. Dan kom je uit op 288 euro per jaar. Whut!?

3. Zet de thermostaat een graadje lager

Ben jij ook zo’n koukleum? Doe dan een dikkere trui aan ipv de kachel een tikkie hoger zetten. Als je de verwarming iets lager zet bespaar je zo’n 100 euro per jaar. Net een nieuw contract afgesloten? Of een variabel tarief hebt? Dan kan je zelfs twee keer zoveel besparen.  

4. Gebruik een boodschappenlijstje

Ren jij soms ook als een kip zonder kop door de supermarkt om boodschappen te doen? Maak voortaan een boodschappen lijstje. Jij gooit vaak van alles in je mandje wat je zó niet nodig hebt. Door een boodschappenlijstje in je hand te hebben wijk je minder snel af van je plan en koop je alleen dingen die je echt nodig hebt.

5. Track je maandelijkse uitgaven

Neem elke maand een momentje voor jezelf om in een notieboekje bij te houden waar jij het meeste geld aan uit geeft. Spendeer je het meest geld aan kleding? Koop voortaan alleen items die je nodig hebt. Of houd jij wel van een lekkere snack onderweg? No, not anymore! Maak thuis genoeg eten voor onderweg. Zo zal je zien dat je door inzichten te krijgen in je uitgaven je op verschillende manieren een hoop geld bespaard.

6. Dagelijks sparen

De beste manier om geld te sparen? Doe het dagelijks! Door elke dag een euro in een potje te stoppen houd je aan het einde van het jaar een mooi bedrag over. Of doe al het geld wat je ontvangt voor je verjaardag in een envelop. Wedden dat jij aan het einde van het jaar een leuk kerstcadeau voor jezelf kan kopen?

7. Stel uitgaven uit

Denk goed na voordat je een aankoop doet. Wil je iets super graag hebben, wacht dan met het kopen tot de volgende dag. Als je na 24 uur nog steeds zeker bent van je zaak mag je het van jezelf kopen. Twijfel je? Dan moet je gewoon de knoop doorhakken en besluiten het niet kopen.

Lees ook: Deze hbo studies hebben het hoogste én het laagste startsalaris

8. Kook met producten uit het seizoen

Omdat jij vaak boodschapen doet weet je ook dat groenten best duur kunnen zijn. Je kunt besparen door vooral seizoensgroenten te kopen. Deze zijn vaak goedkoper omdat ze uit Nederland komen en dus niet geïmporteerd worden. 

Door al deze tips toe te voegen zal je merken dat je aan het eind van de maand toch wat meer geld op de bank hebt staan. Good for you!

Bron: WorkjuiceBeeld: Netflix