Lifestyle

Top 5 mooiste luxe horloge merken voor dames

Een dameshorloge is gewoon een heel klein formaat klokje en die draag je om de pols? Zo zou je het kunnen omschrijven, maar daarmee doe je de prachtige modellen bedroevend veel tekort. Het dameshorloge is een sieraad, een fashion statement zelfs. De praktische functie, namelijk de tijd aangeven is natuurlijk essentieel, maar daarnaast is het voor velen ook cruciaal dat het accessoire aantrekkelijk is en een zeker ‘wauw’-element toevoegt aan het totaalplaatje.

Verfijnde klassieke of juist stoerdere luxe horloges zeggen iets over de persoonlijkheid van de drager. De ontwerpen zijn talrijk; de stijlen zijn divers. Een keuze maken is leuk, luxe, maar ook lastig. Als je blijft lezen kan je ontdekken welke luxe horlogemerken populair zijn en welke daarvan het best bij jou past en jouw outfit compleet maakt.

1. Rolex

Onder de zogenoemde A-listers wereldwijd is Rolex al decennialang een zeer geliefd merk. Met het dragen van een Rolex wordt een duidelijke en toch subtiele stijlverklaring afgelegd. De chique ontwerpen staan bekend om hun duurzaamheid en bijzondere technische precisie. De dameshorloges van Rolex zijn verkrijgbaar in verschillende mooie metalen, zoals de gepatenteerde Everose-goud dat door de speciale afwerking nooit of te nimmer vlekkerig of anderszins bezoedeld zal worden. Deze uurwerken hebben met gemak de wildste avonturen overleefd. Wat dacht je van de top van de Mount Everest en de onheilspellende diepten van de oceaan? De duurzame Rolex-horloges hebben deze omstandigheden glansrijk doorstaan. Kortom, heb je een deftige lunch, geldt er een black-tie dresscode of doe je actief mee aan een intensief sportevenement? Voor elke stijl en elke situatie is er een matching Rolex horloge te vinden.

 

2. Chanel

Ook Chanel is bij uitstek een luxemerk voor dames. De iconische kenmerken van het Franse merk zoals het bouclé tweed, het strakke zwart-wit patroon en de witte camelia bloem zijn plichtsgetrouw doorgevoerd in de dameshorloges. Hoewel de kenmerkende uitstraling van Chanel tijdloos en zeer vrouwelijk is, heeft het merk ook minimalistische en androgyne horloges ontworpen. De huidige designers houden zich ook hierbij altijd trouw aan de oorspronkelijke stijl van Coco Chanel en ook de latere Karl Lagerfeld.

 

3. Cartier

Het Franse luxemerk Cartier is vooral bekend om de Panthère-sieraden en de Love-armbanden, maar ook op het gebied van luxe dameshorloges kan je hier met gemak je slag slaan. Het tankhorloge, een gracieus rechthoekig exemplaar, werd in 1917 geïntroduceerd en was onmiddellijk een klassieker. Nu nog is dit lichte, slanke ontwerp populair onder meerdere generaties. Wereldberoemde vrouwen die bekend staan om hun elegantie en gevoel voor stijl, dragen horloges van Cartier. De stijlen Panthère de Cartier en Ballon Bleu worden regelmatig om de polsen van deze vrouwen gespot. Cartier dameshorloges geven aan elke outfit een verleidelijk vleugje elegance en klasse. Het uurwerk kan door het sierlijke design bij avondkleding gedragen worden als armband, ook als manchet voor black-tie-evenementen is een horloge van Cartier een zeer geschikt sieraad.

 

4. Breitling

Als het om populaire luxe horlogemerken gaat, kan Breitling niet ontbreken. De uurwerken van dit Zwitserse merk zijn beïnvloed door het maritieme leven. Dit zie je terug in de Breitling Navitimer horloges, waar de dameshorloges rondom het buitenvlak schuifregelmarkeringen hebben. Dit geeft het horloge enige gelijkenis met een kompas. De nautische invloed geeft deze uurwerken een stoer en avontuurlijke uitstraling, maar de roségouden details zorgen voor een vrouwelijke touch. Dit detail is bijvoorbeeld ook terug te zien in de lederen riemen. Horloges van Breitling passen goed bij de actieve stoere vrouw.

 

5. Montblanc

Dameshorloges van het luxemerk Montblanc hebben een wonderlijke combinatie van moderne en klassieke elementen in zich. Deze combinatie wordt aangevuld met sportieve details en precisietechnologie. Het uitgebreide assortiment van Montblanc bestaat uit mechanisch, automatisch, digitaal, smartwatch en quartz-modellen. Voor elke stijl en elke gelegenheid is er een mooi passend ontwerp te vinden. De damescollectie van Montblanc varieert tussen het klassieke Bohème horloge uit de jaren ’60 en de meer futuristische designs, zoals de TimeWalker.