Food

Deze 8 pizza hacks zijn life changing en ken jij sowieso nog niet

Ben jij ook zo’n pizza lover, net als wij? Er bestaat volgens ons weinig lekkerders in deze wereld, maar soms lopen we wel tegen wat struggles aan als het op pizza aankomt. Hoe houd je bijvoorbeeld je pizza warm als je ‘m hebt afgehaald? Of hoe bereid je alsnog je pizza als je oven het nét begeeft?

Dit zijn 8 handige pizza hacks die jouw leven beter gaan maken

Met deze tips wordt pizza eten nóg beter.

Lees ook: Dream job alert! Hier verdien je €800 per dag om pizza te eten

1. Warm je een pizza op in de magnetron? Zet er dan een glas water bij

Heb jij nog wat left overs van de vorige dag? Dan moet je bij het opwarmen van de pizza een glas water erbij in de magnetron zetten. Dit zorgt ervoor dat de korst en de bodem niet zo taai worden, doordat het waterdamp voor een deel wordt opgezogen door de pizza.

2. Pizza vervoeren in de auto? Zet dan je stoelverwarming aan

Ben jij onderweg met je pizza? Zet dan je stoelverwarming aan. Je pizza blijft op deze manier niet heet, maar de warmte blijft wel langer in de pizzadoos hangen.

3. Warm je een bevroren pizza op? Leg de bevroren stukjes pepperoni alvast op de goede plek

Het is altijd vervelend als je pepperoni in het midden van de pizza ligt. Terwijl de pizza nog bevroren is kun je makkelijk de toppings op de juiste plek leggen. Zo is het een stuk makkelijker om je pizza te snijden, zonder dat alles van je pizza afschuift.

4. Snijd je left-over pizza in kleine stukjes en gebruik ze als croutons

Heb je nog een stuk over? Dan moet je deze in kleine stukjes snijden en nog heel even in de oven doen. Je kan ze vervolgens gebruiken als croutons! Je kan het als snack eten, maar ook door je eten is het erg lekker.

5. We blijven nog even bij punt 2 over pizza in de auto

Zit je lekker samen met je pizza in de auto? Leg dan altijd een flesje water op de bijrijders stoel. Het zitgedeelte van de stoel kantelt altijd een beetje naar achter toe en zo kunnen de toppings van je pizza afglijden. Wil je niet! Door een flesje water neer te leggen blijft alles mooi recht liggen.

6. Een pizza opwarmen? Leg het stukje dan in een hapjespan met glazen deksel

Een pizza een dag later is eten is vaak nog lekkerder. Alhoewel, het deeg kan wel wat zompig worden. Leg je pizza in plaats van in de oven, in een hapjespan. Doe de glazen deksel erop en de korst is weer knapperig en de kaas gesmolten.

7. Geen grote borden in huis? Of eet je buiten? Gebruik dan de pizzadoos

Vaak als je een pizza hebt besteld komen ze aan in pizzadozen. Daar eet je ‘m meestal ook uit. Is wel zo makkkelijk, want dan hoef je de borden niet af te wassen. Maar wat als je een pizza deelt waarbij je geen borden bij de hand hebt? Scheur dan de pizzadoos is stukken zodat iedereen daar een slice pizza op kan leggen. Makkelijk hè?

Lees ook: Deze pizza-tosti van Hailey Bieber gaat viral en wil je maken

8. Je kunt een wafelijzer gebruiken om twee pizzapunten op elkaar te leggen

Wat is er beter dan pizza? Nog meer pizza! Maak daarom met jouw tosti-ijzer een soort pizza tosti. Vouw twee punten op elkaar en stop ze in het apparaat. Eet smakelijk!

Bron: Beautify