Lifestyle

Verliefd op 2 mensen tegelijk: kan dat wel?

Verliefd zijn is natuurlijk een heel bijzonder gevoel. Mensen beweren dan ook dat je maar op één persoon tegelijk verliefd kan zijn. Maar klopt dit eigenlijk wel? Of is dat een fabeltje, en kan het best gebeuren dat je op twee mensen tegelijk verliefd bent?

Kun je verliefd zijn op twee personen tegelijk?

Kan dat echt, of is dat meer iets wat we in films zien?

Gevoelens voor twee mensen

Het kan voorkomen dat je een relatie hebt met iemand, maar je eigenlijk ook gevoelens hebt voor een ander. Betekent dit dan dat je eigenlijk niet van je partner houdt? Of is dit gevoel volkomen normaal? Als het zomaar iemand is waar je verliefd op bent geworden, kun je je misschien afvragen of je iets mist in je relatie. Maar als je nog gevoelens hebt voor je ex, is het een ander verhaal.

Gevoelens voor je ex

Het kan natuurlijk zijn dat als je in een relatie zit, je stiekem nog wel gevoelens hebt voor je ex. Volgens Dr. Gary Brown, een relatietherapeut, is dit heel normaal. ”Het komt vaak voor dat mensen in een relatie nog gevoelens hebben voor hun ex, maar ook voor hun huidige partner. Dat komt vaak doordat ze de herinneringen aan die persoon missen, en bij herinneringen kunnen gevoelens komen kijken,” vertelt hij.

Verschil tussen gevoelens en houden van

Er zit natuurlijk wel verschil tussen gevoelens hebben voor iemand, en van iemand houden. In eerste instantie klinkt houden van erger, toch? Nou, dat hoeft dus niet zo te zijn. Het is best normaal dat je ergens nog wel van je ex houdt. Maar is het alleen houden van, of wil je stiekem dat jullie het nog een keer proberen? Volgens Dr. Brown is het heel belangrijk dat je eerlijk naar jezelf toe bent in zo’n situatie. Ben je eigenlijk al wel toe aan een nieuwe relatie? Of ben je over je ex heen, en klaar voor een nieuwe liefde?

Bron: Cosmopolitan