Lifestyle

Deze 7 functies van Spotify ken jij sowieso nog niet

Jij denkt vast dat je na al die jaren muziek luisteren wel op de hoogte bent van alle Spotify functies. Nou, mooi niet dus! Er zijn zo’n 7 functies waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord. En geloof ons, dit maakt Spotify een nóg makkelijkere app om te gebruiken!

7 geheime Spotify functies

Spotify heeft veel functies die nog niet veel gebruikt worden door mensen. Hoogste tijd om dat wel te gaan doen! Zo haal je alles uit je favoriete muziek-app.

Lees ook: Lifehack: zo zakt je strapless bh nooit meer af

1. Je kunt afspeellijsten maken met anderen

Dit is echt een mega handige hack. Ga jij een feestje geven? Dan is het leuk om samen met je vrienden een playlist samen te stellen. Het is heel easy: maak een afspreellijst aan in Spotify en klik op de knop ‘gezamenlijke playlist’. Zo kunnen al jouw vrienden nummers toevoegen die zij leuk vinden. Het resultaat? Een mega complete afspeellijst die je de hele avond kunt luisteren!

2. Je kunt Spotify aan Shazam koppelen

Hoor jij ook wel eens een leuk nummer in de auto en ben je benieuwd hoe het liedje heet? Dan is de kans groot dat jij snel even Shazam erbij pakt. Dit is een app die bijna elk nummer herkent, heel handig! Maar wist jij dat je je Shazam-account kan koppelen aan Spotify? Alle nummers die je laat hekennen door Shazam, slaat de app automatisch op in Spotify. Hoe je dit doet? Ga naar de app Shazam en klik op het tandwiel linksboven. Klik daarna op ‘Verbinding maken’ achter het logo van Spotify en klaar ben je!

3. Maak mappen voor je afspeellijsten

Jij hebt vast ook wel honderd verschillende afspeellijsten: je hebt er twee voor Kerst, maar ook voor de zomer en voor feestjes heb jij voor elke mood een playlist. Om orde te houden kan je dus mappen aanmaken waarin je afspeellijsten kan opslaan. Wist jij dit nou maar eerder! Ga via je laptop naar de Spotify app en kies ‘Bestand’, klik daarna op ‘Nieuwe afspeellijstmap’ en geef de lijst een naam. Easy as that!

4. Blokkeer artiesten

Vind jij het ook zo vervelend dat als jij muziek aan het luisteren bent, er opeens een artiest doorheen komt die jij helemaal niet leuk vindt? Hier heb je vanaf nu nooit meer last van! Je kan een artiest namelijk gewoon muten. Zoek een bepaalde artiest op, klik op ‘Speel deze artiest niet opnieuw af’ et voilà!

5. Sla je Discover Weekly-lijsten op

je krijgt elke week een lijst binnen van Spotify met daarin muziek naar jouw smaak. Deze lijsten zijn soms geweldig, dus het is zonde als zo’n lijst na één week weer verdwijnt. Daar is nu een handige manier voor! Ga naar de website ifttt.com. Deze maakt gebruik van een applicatie die je Discover Weekly-lijsten opslaat. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Spotify account!

6. Zoek nummers uit een bepaald jaartal

Ben jij in de mood voor Justin Bieber, maar dan alleen de Justin van vroeger? Je hoeft je nu niet meer rot te zoeken Baby, One Less Lonely Girl en One Time! Zoek gewoon in de zoekbalk op ‘Justin Bieber year 2010’. Dit werkt overigens bij alle artiesten. Dit maakt het gebruik in ieder geval heel makkelijk!

Lees ook: Wedden dat jij deze 9 alledaagse dingen al je hele leven verkeerd gebruikt?

7. Koppel Spotify aan Google Maps

Je bent druk bezig met autorijden, maar je wilt ó zo graag een ander nummer opzetten. Google Maps hoef je in ieder geval nooit meer af te sluiten om een nummer te skippen. Als je je Spotify-account koppelt met Google Maps, moet dit heel makkelijk gaan. Ga tijdens het navigeren naar de onderkant van het kaartscherm. Ga dan naar Instellingen, selecteer op een Apple-telefoon ‘Bediening voor het afsprelen van muziek’ en voor een Android, ‘Bediening voor het afspelen van media weergeven’. Selecteer dan Spotify en daarna maakt Google Maps verbinding met je telefoon!

Bron: &C