Lifestyle

Deze 8 vette festivals kun jij niet missen deze zomer!

Is jouw zomer al helemaal volgepland met ieder weekend een ander festival of ben jij meer van het last minute besluiten of je zin hebt in een feestje? Het is altijd lekker om iets te hebben om naar uit te kijken, maar spontane dingen zijn ook superleuk. Wat jouw plannen ook zijn, deze zeven te gekke Nederlandse festivals gaan jouw zomer onvergetelijk maken!

Deze zomerfestivals wil jij bezoeken dit jaar

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar het lijkt er nu toch echt op dat we deze zomer zorgeloos kunnen gaan genieten van de festivalzomer in Nederland. Heb jij jouw tickets van twee jaar geleden nog keurig bewaard of zit jij elke week met drie laptops en twee telefoons in de aanslag klaar om nog snel die laatste paar kaarten te scoren? Mocht je nog geen idee hebben waar je deze zomer naartoe wilt met je vriendinnen, dan zetten wij de zeven vetste festivals voor je op ‘n rijtje.

1. ICONS Festival – 3, 4 & 5 juni

Tijdens het Pinksterweekend ga jij natuurlijk naar ICONS Festival in Rotterdam. Het festival duurt maar liefst drie dagen en de maandag erna ben je nog vrij ook! Er worden het hele weekend odes gebracht aan guilty pleasures, house en je grootste R&B helden. Op de line-up vind je onder andere Paul Elstak, Benny Rodrigues, Armand van Helden en Ja Rule & Ashanti. 

De laatste tickets kun je hier bestellen!

Watch on YouTube

2. Amsterdam Open Air – 4 & 5 juni

Op Amsterdam Open Air kun je het hele weekend flaneren met je besties en losgaan bij de vetste artiesten op het uitgestrekte natuurgebied Gaasperplas. Open Air staat erom bekend bijna altijd prachtig weer te hebben, dus je kunt je mooiste festivaloutfit voor dit festival uit de kast trekken. Ook de line-up is lang niet gek dit jaar! Zo staan op zaterdag Bilal Wahib en Sunnery James & Ryan Marciano onder andere op de mainstage en ook PIV, Vault Sessions, Fiësta Macumba en Kris Kross Amsterdam hosten dit jaar stages met vette artiesten. Op de zondag struin je van Lovelee naar Afrolosjes en van Strafwerk naar Vunzige Deuntjes.

De zaterdag- en weekendtickets zijn helaas al uitverkocht, maar hier kun je nog de laatste zondagkaarten scoren!

Watch on YouTube

3. Lago Lago – 1, 2 & 3 juli

In het oosten van Nederland, in de Achterhoek om precies te zijn, vind je Lago Lago. Op een geweldig festivalterrein in Stroombroek geniet je in het eerste weeken van juli van onder andere Joris Voorn, Henrik Schwarz (live), Philou Louzolo, Miss Melera en nog veel meer grote house- en technonamen! Je kunt op het festival blijven slapen in een luxe bungalow of in een tentje aan het strand. Er is zelfs een spa voor de liefhebber! 

Weekend- en zondagtickets koop je nu nog op de website van Lago Lago.

Watch on YouTube

4. Pal Mundo – 2 & 3 juli

Pal Mundo is misschien wel het leukste en vrolijkste festival van Den Haag! Het Zuiderpark is het nieuwe toneel van Pal Mundo dit jaar en de heetste artiesten staan op het programma. Denk aan Bizzey, Broederliefde, Rolf Sanchez, J Balvin en nog veel meer! Geloof ons als we je zeggen dat je deze écht niet wilt missen.

Je scoort kaartjes op de website van Pal Mundo.

Watch on YouTube

5. Georgies Wundergarten – 22 & 23 juli

Onder het mom van: hier moet je écht een keer zijn geweest. Georgies Wundergarten vindt plaats in het magische dorpje Ruigoord in Amsterdam. Het dorpje houdt de drukte van de stad in balans met de boordnodige creativiteit en spiritualiteit. De line-up laat helaas nog even op zich wachten, maar die kan niet anders dan spectaculair worden!

Wil jij Georgies Wundergarten niet missen dit jaar? Snappen we! Kaartjes koop je hier.

Watch on YouTube

6. SWF – 20 augustus

Op de festival editie van STRAF_WERK is er al jaren eentje voor in de boeken en dat zal dit jaar gegarandeerd niet anders zijn! In het Havenpark in Amsterdam viert SWF dit jaar de zomer als nooit tevoren en hier wil je ab-so-luut bij zijn. De line-up is zoals gewoonlijk weer van absoluut top niveau. Âme II Âme (live), ARTBAT, Gerd Janson B2B Krystal Klear, The Martinez Brothers, Marcel Dettmann, Floorplan, Prunk, Luuk van Dijk en nog véél meer grote namen zie je op de 20e van augustus bij SWF.

Veel mensen hebben afgelopen jaren besloten hun kaartje te houden, dus de allerlaatste haal je nog snel hier.

Watch on YouTube

7. Mysteryland – 26, 27 & 28 augustus

Dit is echt zo eentje waar je een keer móét zijn geweest. Daarna ben je sowieso verkocht en ga je elk jaar uit je panty op dit mega festival in Hoofddorp. Mysteryland heeft echt voor ieder wat wils. Hakken bij Q-Dance en Thunderdome, billen schudden bij Vunzige Deuntjes, tot in de late uurtjes dansen bij Cocoon. Of wat dacht je van Trance Energy en Fiësta Macumba? De headliners voor dit waanzinnige festival zijn Paul Kalkbrenner, Antoon, Carl Cox, Bizzey, Bilal Wahib, Sunnery James & Ryan Marciano en nog veel en veel meer!

De allerlaatste tickets scoor je nog snel in de ticketshop.

Watch on YouTube

8. elrow Town Holland – 3 september 

Dit internationale festival viert feest over de hele wereld en is sinds een paar jaar ook in Nederland te vinden. Waar het festival tijdens de vorige editie nog plaatsvondt in het Havenpark in Amsterdam, strijkt de elrow-familie ditmaal neer in recreatiegebied Geestmerambacht in de buurt van Alkmaar. elrow Town Holland 2022 wordt hiermee het grootste feest van elrow ter wereld (!), omdat er maar liefst 35.000 bezoekers kunnen komen! Wie er komen draaien is op dit moment nog niet bekend, maar door de jaren heen stonden grote namen als Joris Voorn, Benny Rodrigues, Claptone, Paco Osuna, Luuk van Dijk en nog veel meer anderen op de line-up.

Er zijn nog maar een paar tickets beschikbaar, dus wees er snel bij! Je koopt ze hierrr.

Watch on YouTube

Beeld: Amsterdam Open Air