Health

Met deze techniek uit het leger val jij binnen no time in slaap

Roos-Sanne

Heb jij wel eens moeite met in slaap vallen omdat je eindeloos ligt te piekeren? Of ben je gewoon een moeilijke slaper? Dan hebben wij pas écht een goede tip voor je! Een fitness-expert legt namelijk uit welke techniek in het leger wordt gebruikt om in slaap te komen, en wij delen die techniek met jullie.

Deze techniek wordt in het leger gebruikt om in slaap te vallen

Heb jij moeite met slapen? Dan kan jij deze tip ook wel gebruiken. 😉

Reflexen en reactievermogen

Als je in het leger zit, heb je natuurlijk 100% van je reflexen en reactievermogen nodig. Wanneer je een nacht niet goed slaapt, gaat dit natuurlijk enorm achteruit. Daarom is het zo belangrijk dat mensen in het leger goed slapen. Deze techniek wordt dan ook vooral gebruikt door jachtpiloten, omdat zij hun reflexen, focus en reactievermogen het meest nodig hebben.

Fitness-expert Justin Augustin

Fitness-expert Justin Augustin (@justin_agustin) legt ons via zijn TikTok uit hoe het werkt. Wij vatten het even voor je samen:

  1. Kalmeer je lichaam. Sluit elk deel van je lichaam af en ontspan je volledige lichaam. Begin bij de spieren in je voorhoofd. Ontspan je ogen, dan je wangen en je kaak. Concentreer je ook goed op je ademhaling.
  2. Ga door naar je nek en schouders: ontspan ze. Laat je lichaam zo veel mogelijk ”vallen”, ook je handen en je vingers naast je. Stel je voor dat dat warme gevoel van je voorhoofd doorstroomt naar je vingertoppen.
  3. Zorg dat je je hoofd goed leegmaakt. Beeld jezelf in in één van deze scenario’s:
    – Je ligt lekker in een kano op een rustig meertje, met geen wolk aan de lucht;
    – Je ligt in een zwarte, fluwelen hangmat in een donkere, stille kamer.
    Wanneer je gedachtes beginnen af te dwalen, herhaal dan 10 keer in je hoofd: ”Niet denken”.

Oefenen

Deze techniek zal misschien niet direct werken. Daarom raadt Augustin aan deze techniek 6 weken lang, iedere dag te gebruiken. Volgens hem werkt het namelijk bij 96% van de mensen! Ook de mensen die reageren op de video beamen dat het werkt. Sommige mensen hebben er zelf ervaring mee, anderen kennen weer mensen die erover hebben verteld. Voor sommigen werkte het zelfs de eerste avond al! Wij vinden het dus zeker het proberen waard.

View post on TikTok

Bron: TikTok @justin_augustin