Love

7 green flags waardoor je weet dat je met de juiste persoon bent

green-flags-partner

Soms is het misschien lastig om in te schatten of je wel met de juiste persoon bent. Je relatie gaat nu eenmaal door bepaalde fases: in het begin is het hartstikke leuk en ben je tot over je oren verliefd, maar daarna komen de twijfels. No worries, want als je partner deze 7 dingen doet, weet je dat je partner wél goed voor je is!

7 dingen die aangeven dat je met de juiste persoon bent

Twijfels zijn volkomen normaal, het is hoe je ermee omgaat en de communicatie die bepaalt of je relatie standhoudt. Vraag jij je af of je relatie die moeite wel waard is? Dan hebben wij 7 signalen voor je dat het het zeker waard is!

1. Respect

Níks in een relatie is belangrijker dan respect. Je communiceert op een normale manier met elkaar, en als jullie dan toch een keer ruzie hebben – wat volkomen normaal is, trouwens – blijven jullie alsnog met respect naar elkaar praten. Kan jouw partner je soms de huid helemaal volschelden? Dan moet je er misschien nog eens over nadenken.

2. Communicatie

Deze hoort eigenlijk nog een beetje bij het stukje ”respect hebben”, maar het is toch nog wat breder. Jullie kunnen gewoon jullie gevoelens met elkaar communiceren zonder bang te zijn dat het uitloopt in ruzie. En jullie zijn ook niet bang om elkaar te vertellen over je behoeftes. Gezonde communicatie is enorm belangrijk!

3. Conflicten

Natuurlijk is het normaal als jullie ergens een keer ruzie over hebben. Het belangrijkste is hoe die ruzies verlopen, het is namelijk minder gezond als het elke keer uitloopt tot schreeuwen en schelden. Maar over het algemeen zullen conflicten er alleen maar voor zorgen dat jullie relatie sterker wordt!

4. Veilig voelen

Wanneer jij gewoon jezelf kan zijn en je niet bang bent dat diegene je stiekem beoordeelt, weet je dat het wel goed zit. Het is namelijk heel belangrijk dat jij je veilig en comfortabel voelt bij jouw partner!

5. Jullie hebben dezelfde doelen

En dan hebben we het niet over je carrièredoelen, natuurlijk ;). Als jij binnen 2 jaar al huisje, boompje, beestje wilt, maar je partner hier nog totaal geen behoefte aan heeft, zit het misschien niet helemaal goed. Uiteindelijk is het belangrijk dat jullie allebei je ”droomleven” kunnen leven. Dan moet je wel met iemand zijn die jou dat kan geven!

6. Geven en nemen

Het is heel belangrijk dat jullie een gezonde geven en nemen-dynamiek hebben. Als jij maar geeft, en geeft, en geeft, en je er niks voor terugkrijgt, ga je je natuurlijk ongezien of ongehoord voelen. We hebben het dan niet per se over cadeautjes, maar meer over de liefde en aandacht die je je partner geeft. Als dit geheel wederzijds is, zit het allemaal wel goed! 🙂

7. Lachen

Last, but not least, lachen is heel belangrijk! Natuurlijk moet je serieuze gesprekken met elkaar kunnen voeren, maar met elkaar kunnen lachen als beste vrienden is ook heel belangrijk. Je wilt toch geen saaie partner voor de rest van je leven?!

Bron: MAN MANBeeld: Elite