Lifestyle

Een uitpuilende kast, maar niks om te dragen? Met deze 4 tips fix je dit

Je kent het wel: je staat ‘s ochtends voor je kast die bijna uitpuilt van het aantal kleren dat je hebt, maar toch heb je iedere keer weer het gevoel dat je niks hebt om aan te trekken… No worries, bijna iedereen heeft hier last van en dit is dan ook heel erg makkelijk op te lossen. Lees dus snel verder, want dan sta jij morgen niet weer urenlang te treuzelen wat je nou weer aan moet trekken. 

Niks om aan te trekken, maar een kast vol met kleding? Zo los je dit probleem op

In paniek omdat helemaal niets uit je kast met elkaar matcht en je geen idee meer hebt wat je aan moet trekken, terwijl je over tien minuten weg moet? Waardoor je téch maar genoegen neemt met een outfit die er eigenlijk niet uitziet? Het komt je waarschijnlijk wel bekend voor en op deze manier beginnen we de ochtend dan ook niet echt lekker… ;). Zo los je dit op!

1. Ga op zoek naar meer basics

Een bijzondere blazer of een blouse met pofmouwtjes is super leuk, maar als je geen goede jeans hebt die daar bij past, blijf je weer bij het probleem dat je niks hebt om aan te trekken. Een goede oplossing hiervoor is meer investeren in basics. Zo zou je kunnen denken aan een mooie blauwe jeans, een tof shirt met rustige print en een trui met een leuke kleur. Deze items passen waarschijnlijk op al jouw rokjes en flared jeans, waardoor je niet meer zo snel het gevoel hebt alsof je geen kleren hebt! 

2. Let niet te veel op kledingtrends

We volgen allemaal de trends van het moment en een trend volgen is leuk, maar vergeet niet dat de meeste trends zo weer uit de mode zijn. Probeer dus niet alleen maar trends te kopen en vraag je vooral af of dat ene shirtje over zes maanden nog steeds leuk is. Is dat niet het geval? Kijk dan vooral nog even verder tijdens het shoppen.

3. Je koopt kleding dat je maat helemaal niet is 

Wij vrouwen hebben er nogal een handje van om kleding te kopen die we eigenlijk helemaal niet passen, maar waarvan we denken dat we er over een paar maanden vast wel in zullen passen. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Kleding moet namelijk gedragen worden en je vertrouwen geven. Is iets veel te groot of eigenlijk net iets te strak? Laat het in het vervolg dan vooral lekker hangen, want dan blijft het waarschijnlijk alleen maar met de kaartjes er nog aan in de kast liggen.

4. Je hebt kleding die je niet draagt 

We get it, kleding weggooien is erg lastig, want misschien draag je die broek over een paar maanden wel of pas je over een paar weken dat shirt dat al veel te krap zat weer. Hoe meer kleding je in je kast hebt die je niet draagt, hoe minder snel je je leuke kleding kunt zien… Dus ga vanmiddag je kast opruimen en stel jezelf bij ieder kledingstuk de vraag of je het wel hebt gedragen het afgelopen jaar. Als het antwoord dan ‘nee’ is en je hebt hier geen goede reden voor, dan moet je er vooral niet langer over nadenken en het gewoon weg doen!