Lifestyle

Als je deze 5 dingen doet zal je nooit rijk worden

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel handig en het kan een heleboel problemen oplossen. Rijk word je – helaas – niet zomaar, maar we zouden het wel allemaal willen zijn. Heb jij het plan om rijk te worden? Check deze punten dan even om te zien of je jezelf niet (per ongeluk) tegenhoudt.

Tekenen dat je nooit rijk zal worden

Doe jij de volgende dingen? Dan is de kans dat je rijk wordt erg minimaal.

Lees ook: Yes, met deze tips doe jij nooit meer een miskoop

1. Je legt te veel nadruk op sparen

Sparen is natuurlijk goed. Je moet sparen om je vermogen op te bouwen. Maar met een paar tientjes ben je er nog niet. Je moet je niet alleen focussen op sparen, maar ook op geld verdienen. Hoe meer inkomen jij hebt, hoe meer je aan de kant kunt zetten!

2. Je spaart wat overblijft

Als je al het geld wat je krijgt uitgeeft, word je natuurlijk nooit rijk. Dat is hetzelfde als sparen wat er aan het eind van de maand overblijft. Dan is je spaargeld namelijk nooit zeker! De ene keer houd je misschien een bedrag van 100 euro over, maar de andere keer heb je niets meer op je rekening staan en dat is natuurlijk zonde.

3. Je denkt dat rijk worden niet voor jou is weggelegd

Je moet natuurlijk wel een beetje vertrouwen in jezelf hebben! Als jij denkt dat het jou nooit gaat lukken om veel geld te verdienen, zal je je daar automatisch ook naar gaan gedragen. Als jouw mentaliteit is: ik ga geld verdienen want ik word rijk, dan zul je merken dat je ook extra hard gaat werken. En wat blijkt? Je hebt zo het dubbele verdiend!

4. Investeren is de key

Als je hard werkt, kom je er wel. Natuurlijk is dat waar en als je genoeg verdient om jezelf (en eventueel je gezin) prima te onderhouden is dat fijn, maar echt rijk ben je niet. Je kunt je bankrekening laten groeien door je geld te investeren. Je moet natuurlijk eerst even research doen wat voor jou het handigst én meest gunstig is, want je wil er uieindelijk wel veel geld uithalen. Investeren is key!

Lees ook: De fleece panty van TikTok: is het je geld waard?

5. Je hebt geen financiële doelen

Bedenk bij jezelf wat je wilt bereiken. Wat is jouw doel? Is tien miljoen realistisch? Waarschijnlijk niet. Maar een financieel doel hebben is wel heel slim. Zo kun je meer vermogen opbouwen, maar het maakt de weg er naar toe ook veel leuker!

Bron: NSMBLBeeld: Forbes