News

‘Bad Vegan’ Sarma Melngailis haalt keihard uit naar Netflix’ nieuwe true crime docu

Roos-Sanne

Bad Vegan is dé nieuwe true crime docuserie die jij wilt zien! De serie vertelt het verhaal van Sarma Melngailis, iemand die, samen met haar man, miljoenen dollars van haar eigen bedrijf heeft gestolen. Nu heeft Sarma Melngailis zélf op de docu gereageerd, en het is niet bepaald positief…

Sarma Melngailis haalt kei-hard uit naar Netflix door nieuwe true crime docu

Volgens haar zit de documentaire vol met onwaarheden. 

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugivites.

De nieuwe true crime docu gaat over Sarma Melngailis, een veganist die een bekend vegan restaurant had: Pure Food and Wine. Alles ging goed, tot ze trouwde met Anthony Strangis. Ze begon met geld wegsluizen naar hem. Op een gegeven moment werden die bedragen zó hoog dat ze haar personeel niet meer kon betalen, en iedereen ontslag nam. In totaal hebben ze miljoenen dollars gestolen van haar eigen restaurant!

Reactie Sarma Melngailis

Nu heeft de Bad Vegan zelf een reactie gegeven op de serie. Op haar site heeft ze een enorm lang bericht geplaatst, waarin ze haar mening geeft over de serie. Ze zegt dat ze er nog meer over te zeggen heeft, maar dat dat later komt. Voor nu wil ze duidelijk maken dat de serie in haar ogen vol onnauwkeurigheid zit, dat er veel onwaarheden inzitten en dat het einde heel misleidend zou zijn. Volgens haar gebruikte ze 90% van het achtergehouden geld voor de heropening van haar restaurant, en voor betalingen die ze nog moest doen. Ook zegt ze dat het niet logisch is dat ze het wegsluisde om aan een man te geven die ze ”haatte” en waar ze ”bang voor was”. Ze zegt ook dat ze helemaal niet met Anthony wilde trouwen.

Verontrustend misleidend

Daarnaast zou ook het einde ”verontrustend misleidend” zijn. ”Ik heb geen contact meer met Anthony Strangis, en ik heb die opnames al veel eerder gemaakt om een andere reden”, schrijf ze erover. ”Hoewel er veel is dat de documentaire wél goed heeft gedaan, zitten er ook veel onwaarheden in.” Ze eindigt haar statement door te zeggen dat ze er later meer duidelijkheid over zal geven. 

Lees ook: Dit zijn jullie film- en serietips op Netflix

Must reads 👀