Lifestyle

Concentratievermogen van een goudvis door je telefoon? Deze 5 dingen kun je eraan doen

Terwijl je eigenlijk aan die ene opdracht moet werken tóch even snel Instagram en TikTok checken… Leuk, maar niet zo slim, want voordat je het weet ben je weer drie uur verder en heb je nog he-le-maal niks gedaan. Met deze tips zul je veel minder snel afgeleid zijn en ben je een stuk productiever! 

Mega snel afgeleid door je telefoon

Onze telefoon trekt gewoon echt alle aandacht, want al die Snapchats, nieuwe foto’s op Instagram en al die hilarische TikToks kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. Per dag zijn we allemaal dus wel flink wat uurtjes aan het scrollen en die tijd hadden we veel beter aan iets anders kunnen besteden, right

1. Time je telefoon-gebruik

We get it, wij scrollen ook vaak langer dan gepland op TikTok. Op zich is dat niet zo erg, maar ben jij urenlang TikToks aan het kijken, op Instagram aan het scrollen, al je Snaps aan het bekijken en kun je eigenlijk niet zonder? Dan moet je je afvragen of je misschien niet verslaafd bent… Mocht dit het geval zijn, time je gebruik dan en plan echt maar een uurtje per dag in om lekker te scrollen. Zeven uur schermtijd per dag is namelijk niet helemaal de bedoeling! 

2. Zet je meldingen uit

We krijgen wel honderden meldingen per dag van Snapchat, Instagram, TikTok en ga zo maar door, waardoor we natuurlijk allemaal zo snel mogelijk onze telefoon er bij pakken om te kunnen zien wie ons een Snap heeft gestuurd en wat er in die hilarische TikTok staat waar je vriendinnen het over hebben. Heel normaal, maar je bent iedere keer binnen no time weer afgeleid en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De oplossing hiervoor is simpel: gewoon je meldingen uitzetten! Hierdoor licht je telefoon niet iedere keer op als ene vage kennis weer een nieuwe foto heeft gepost of als iemand een ‘good night‘ Snap stuurt! 😉

3. Telefoon op je nachtkastje? Dat kun je beter niet doen

Slapen met je telefoon op je nachtkastje gaat bijna automatisch, zodat je ‘s ochtends meteen alle socials kunt checken. Maar volgens slaapdeskundigen kun je dit eigenlijk beter niet meer doen. Slapen met je telefoon heeft namelijk invloed op je gevoel van stress en ontspanning. Om echt helemaal tot rust te komen kun je dus beter je telefoon in de woonkamer laten liggen tijdens het slapen. Wedden dat je hier ‘s ochtends ook heel veel tijd mee wint? Want super lang TikToks kijken in bed zit er dan ook niet meer in voor jou.

4. Verwijder die apps waar je toch niks mee doet 

Al die apps op je telefoon waar je nooit, maar dan ook nooit naar om kijkt, maar wél honderden meldingen van krijgt, zijn mega irritant. Verwijderen die hap! Als je die app toch nog een keertje nodig hebt, kun je hem gewoon binnen een paar seconden opnieuw downloaden.

5. Leg je telefoon weg

Ben jij iemand die tijdens een lunch of shopmiddagje met vriendinnen al-tijd alleen maar op je telefoon zit? Stop hier dan vooral mee, want zo kun je veel meer van de gezellige momenten samen genieten! Laat je telefoon dus vooral in je tas zitten en gebruik hem echt alleen als je een leuke selfie wilt maken. Al die meldingen komen thuis wel weer! 

Bron: Ze.nl