Lifestyle

Deze 6 dingen spreek jij je hele leven al verkeerd uit

Soms kom je erachter dat je iets al jarenlang per ongeluk verkeerd uitspreekt of een liedje altijd net verkeerd meezingt. Dat is altijd een beetje vervelend, hè? Nou, dan ga je dit artikel misschien ook niet heel leuk vinden… Deze 6 dingen spreek jij waarschijnlijk al je hele leven verkeerd uit!

6 dingen die jij al je hele leven verkeerd zegt

Weet je nog die keer dat we erachter kwamen hoe je de achternaam van Lindsay Lohan nou echt uitsprak? Nou, nu gaan we het eens hebben over andere dingen die jullie al je hele leven verkeerd zeggen (en wij ook, trouwens).

 

1. Avocado

Avocado? Advocado? Wat is het nou? Je zegt het dus als a-vo-ca-do. Er zit geen ‘d’ tussen de ‘a’ en ‘v’. Waar veel mensen die imaginary ‘d’ nou vandaan halen, is voor ons ook een raadsel. Maar ja, ook wij hebben het heel lang verkeerd gezegd.

 

2. Levi’s

Je zou denken dat je het uitspreekt als ‘Leevies’, toch? Nou, wij hebben slecht nieuws voor je. Het is een Amerikaans merk, en in Amerika kennen ze de ‘ee’ en ‘ie’ niet op die manier. Je spreekt het dus uit als ‘Lie-vajs’. Ja, ook wij moeten er even aan wennen.

 

3. Adobe

Je weet wel, dat ene programma waarmee je foto’s en video’s kan bewerken? Wij zeggen het altijd als Adobe, eigenlijk zoals je het schrijft dus. Maar we gaan de Amerika-kaart nog een keertje spelen, ook dit is een Amerikaans bedrijf. Je spreekt het uit als Adoobie. Klinkt voor ons wellicht een beetje gek, maar het is toch echt zo!

 

4. Monopoly

Je weet wel, dat ene spel dat je úrenlang kan spelen. Nee, niet echt geschikt om eventjes snel te spelen, inderdaad. Waarschijnlijk spreek jij het ook uit als moo-noo-poo-lie, toch? Fout. Je moet het namelijk officieel uitspreken als monnópolie. Klemtoon op de tweede ‘o’, dus!

 

5. SHEIN

Sjein? Sjie-in? Wat is het nou? Vroeger heette de bekende webshop SheInside, maar dit is afgekort naar SheIn. Je spreekt het dus nog steeds gewoon uit als She-In (sjie-in, dus ;)).

 

6. Enige

Superveel mensen zeggen niet ‘enige’, maar ‘enigste’. Dit is fout! We weten niet waar die ‘st’ vandaan komt, maar we weten wel dat hij er niet hoort! Je spreekt het dus gewoon uit als enige.