Lifestyle

Wedden dat jij deze 9 alledaagse dingen al je hele leven verkeerd gebruikt?

Zit je goed? Want na het lezen van dit artikel gaat er een wereld voor je open. We laten je namelijk graag even inzien dat je een heel aantal alledaagse spullen al je hele leven verkeerd gebruikt! Een kleine troost: je leven wordt hierna wel een stukje makkelijker ;).

Lees ook: 27x herkenbare momenten als je (hebt ge)werkt in de horeca

Deze dingen gebruik jij altijd verkeerd

Bepaalde voorwerpen in je huis hebben een totaal andere functie dan waarvoor jij dacht dat ze gemaakt waren…

Lees ook: Bah: dit is dus waarom je jouw pyjama veel vaker in de was moet gooien

1. Sapje inschenken

Je kent het wel: je opent net een nieuw pak drinken, begint dit enthousiast in te schenken en vervolgens klotst alles eroverheen. Annoying! Wat je hier tegen kunt doen? Heel simpel, draai het pak om! Als de dop naar boven wijst onstaan er namelijk geen luchtbellen meer en zal je drinken dus ook niet eruit klotsen. 

2. Houten lepel

Kookt je pan met water snel over? Not anymore! Leg een houten lepel of spatel over de pan en je pan kookt niet meer over. De belletjes die ontstaan tijdens het koken zitten vol stoom en zodra deze tegen de lepel komen, barsten ze. Omdat het water zwaarder is dan lucht valt het dus terug in de pan. Wow!

3. Strijkijzer

Als jij klaar bent met strijken, wat doe je dan met het strijkijzer? Zet ‘m in ieder geval vanaf nu nooit meer met het water er nog in terug in de kast. Het water wat anders achter blijft kan gaan verdampen in je kast en dit zorgt voor schimmel.

4. Pot pindakaas

Blijkbaar is het dus een goed idee om een pot pindakaas omgekeerd in de kast te zetten. Als je de pot rechtop terug zet, krijg je na een tijdje een laagje olie aan de bovenkant. Door de pot om te keren gaat de olie dus naar de onderkant. Smart!

5. Mascara

Draag jij mascara? Dan is de kans groot dat jij vaak het kwastje in en uit het potje haalt om meer mascara aan het borsteltje te krijgen. Dit is de grootste fout die je kunt begaan! Er komt zo meer lucht in het potje en dit veroorzaakt klontjes. Daarnaast droog je mascara daardoor ook sneller uit en dat is nou net iets wat je niet wilt.

6. Magnetron of broodrooster

Deze hack kan je leven redden. Nee, echt waar! Je moet altijd, maar dan ook echt áltijd, de stekker uit de magnetron, broodrooster of tosti-ijzer halen. Zo’n apparaat kan namelijk spontaan in vlammen opgaan. Best scary…  

7. Haarlak

Deze vinden wij handig! Je kan dus beter eerst haarlak op je handen spuiten, dan direct op je haar. Met je handen kan je meer volume creëren én je kunt alle pluishaartjes weg halen. Zo krijg je niet zo’n haarlak-helm op je hoofd!

8. Ringetjes

Ken je dat moment dat je je nagels verpest omdat je de twee zijden van een ringetje uit elkaar moet duwen? Er bestaat dus zoiets als een ‘ontnieter’. Dit ding kan je tussen de twee zijden van het ringetje zetten, en zo kan je heel gemakkelijk iets aan het ringetje hangen of er vanaf halen!

9. Spaghettilepel

Weet jij waar dat gat in een spaghettilepel voor dient? Wisten wij dus ook niet, want ja, dat heeft dus een functie! Je kan namelijk een portie voor één persoon afmeten. Doe de ongekookte spaghetti door het gat, en kijk hoeveel daar in past. Mind = blown!

Must reads 👀