Food

Deze airfryer-fajita’s zijn superlekker én gezond

De airfryer is in al onze levens onmisbaar geworden: het is dé manier om ongezonde dingen tóch wat gezonder te maken. Maar wist je dat je er ook gewoon normale, gezonde gerechten in kan maken? Dit recept is heel gezond en superlekker!

Dit gezonde airfryer-recept wil je maken

Nee, deze keer geen bitterballen of frikandel-loempia ;). We gaan supergezonde airfryer-fajita’s met gamba’s maken!

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. gamba’s
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 8 kleine tortilla’s
  • 2 avocado’s
  • 1 krop sla
  • 100 gr. rode kool
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 0,5 tl. chilipeper
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Guacamole (optioneel)

 

Bereidingswijze

Snij de paprika in reepjes en snipper de uien. Doe het daarna in de airfryer, samen met wat olie en wat peper en zout. Meng alles door elkaar en zet de airfryer aan op 180° en laat het 10 minuutjes zitten.

Terwijl dat erin zit doe je de gamba’s in een kom. Zorg dat ze gepeld zijn! Voeg de paprikapoeder, een geperst teentje knoflook, zout, chilipeper, komijn, een scheutje olie en het sap van een halve limoen erdoorheen. Meng het geheel goed samen. Leg dit daarna samen met de groentes in de airfryer en laat het zo’n 6-8 minuten gaar worden.

Zodra alles in de airfryer zit, snij je de avocado in reepjes en zet je alle toppings klaar. In je tortilla kun je de avocado, rode kool, guacamole en sla doen. Als je het lekker vindt kan je er ook crème fraîche bij doen. En tot slot, zodra het eten in de airfryer helemaal klaar is kun je dat er natuurlijk ook bij doen ;). Eetsmakelijk!

 

Bron: Women's HealthBeeld: Unsplash