Beauty

Ben je je stijle haar zat? Dit zijn 4 manieren om je haar te krullen

Heb jij van jezelf stijl haar? Dan droom jij vast wel eens van een mooie bos krullen! Hier hoeft je echt niet de duurste, beste krultang voor aan te schaffen, want het is dus heel easy om met alledaagse spullen mooie krullen te maken. 

Hoe maak je krullen?

Krullen maken kan dus echt heel makkelijk zijn met onderstaande dingen. Heb je vaak weinig tijd? Dan is het toch wel handig om alsnog een krultang in huis te hebben, want je moet wel even je tijd nemen hiervoor.

Lees ook: Deze lifechanging trucs bezorgen jou het mooiste krullende haar

1. Rietjes

Wist jij dat je krullen kan maken met rietjes? Wij ook niet! Maar dit is dus zeker een handige tool, als je ze gebruikt als krulspeld.

Pak een plukje haar en windt deze om een half rietje heen. Rol deze vervolgens op en zet ‘m vast met een bobbypin. Voor extra stevigheid is het verstandig om eerst wat mousse in je haar te smeren. Je zult dan zien dat de rietjes beter blijven zitten. Het resultaat? Superschattige, dunne pijpenkrulletjes!

2. Knotjes

Deze manier is misschien al iets bekender! Je maakt mini knotjes op je hoofd voor veerkrachrige krullen. Het ziet er natuurlijk niet heel florissant uit om met een aantal van die knotjes naar buiten te gaan, dus het beste kan je ze voor het slapen in doen.

Windt een klein plukje haar rondom je vinger en draai totdat er een knotje ontstaat. Zorg dat je het vastzet met een klein/dun elastiekje, anders krijg je een afdruk in je krul! Haal de knotjes er ‘s ochtends uit, et voilà!

3. Vlechten

Dit is misschien wel de meest makkelijke manier om je haar te krullen. Als je een invlecht maakt zit je haar de volgende dag prachtig! Zorg ervoor dat je haar vochtig is voordat je gaat vlechten en vlecht je haar zo strak mogelijk in voor het mooiste resultaat.

Tip: vind je een invlecht maken lastig, probeer dan twee vlechtjes langs je hoofd te maken.

Lees ook: Met deze TikTok-hack maak jij die prachtige mermaid waves zónder hitte

4. Sokken

Dit was een aantal jaar geleden een grote hype op TikTok: de sokknot.

Verdeel wat mousse in je haar en maak een staart. Draai vervolgens je staart om je sok heen en knoop de uiteinden aan elkaar vast. Voor extra stevigheid kan je er nog wat schuifspeltjes indoen. Wedden dat jij de volgende dag wakker wordt met mooie, losse krullen?

Bron: Ze.nlBeeld: Instagram