Beauty

Deze tool kan niet ontbreken tijdens je skin care routine

Er is de laatste tijd maar één ding waar mensen over praten op het gebied van skin care: de Gua Sha steen. Deze hartvormige steen zou goed zijn voor je huid en als je ‘m op de juiste manier gebruikt heeft het veel voordelen.

Lees ook: Dit zijn de 5 grootste make-up fouten volgens experts

Gua Sha

De Gua Sha wordt gebruikt om de bloedstroom te stimuleren en de botstructuur in je gezicht te verbeteren. Vroeger werd het al gebruikt om spanningen in de nek of schouders weg te halen, maar vandaag de dag gebruiken we hem eigenlijk alleen nog maar in ons gezicht. Het vermindert roodheid en het verbetert dus je botstructuur. Hello natural contouring!

Deze celebs zweren bij de Gua Sha steen

De tool is mega populair onder de grote sterren over de hele wereld. Zendaya zweert erbij en ook The Kardashians en Jenners, Meghan Markle en Jennifer Aniston gebruiken de steen dagelijks. Kijkend naar hun glowy huid, moet het zeker geen kwaad kunnen, toch ;)?

Lees ook: De do’s en don’ts tijdens je beauty routine

Let op deze dingen als je je Gua Sha gebruikt

Om tot het mooiste resultaat te komen, is het belangrijk dat je goed met je Gua Sha omgaat. We delen de don’ts en daarna de do’s!

 

1. Trek niet aan je huid, maar “druk” als het ware

Als je te hard trekt aan je huid wordt je huid nog roder en dit wil je natuurlijk voorkomen.

2. Kom niet te dicht bij je ogen

Je Gua Sha kan je het beste alleen op de plekken gebruiken waarvoor het bedoeld is, zoals je jukbeenderen. Dicht bij je ogen is nooit een goed idee. Zometeen schiet je uit. Ouch!

3. Deel de steen niet

Zodra je huisgenoot je kamer binnen komt lopen, grijpt ze gelijk naar je Gua Sha. Dit is niet de bedoeling! Je steen is namelijk een bron van bacteriën.

4. Houd de Gua Sha niet in een 90-graden hoek

Houdt je steen in een hoek van 15 graden, zo haal je het meest uit je steen. Het is goed als je Gua Sha plat op je huid ligt.

Deze dingen moet je juist wél doen met je Gua Sha

Nu je alle don’ts hebt gehad, is het goed om te weten wat je dan allemaal wel moet doen!

 

1. Berg de Gua Sha veilig op

De steen kan erg kwetsbaar zijn, dus het is belangrijk om hem goed op te bergen. Soms zit er een zakje bij de Gua Sha waar je hem mooi in kunt doen na gebruik. Ook moet je altijd checken of er geen barsten in zitten, want dit kan voor pijnlijke situaties zorgen.

2. Reinig je gezicht voor én na elke sessie

Op elke steen zitten mega veel bacteriën. Was daarom na afloop niet alleen je steen, maar ook je gezicht.

3. Gebruik altijd olie

De steen moet makkelijk over je huid kunnen glijden, anders krijg je allemaal rooie vlekken op je gezicht. Dat wil je niet!

Bron: BeautifyBeeld: Instagram